Vehbi Koç'tan, Rahmi Koç'a mektup: Mustafa işçi gibi çalışsın, ayrıcalık gösterilmesin

Vehbi Koç'tan, Rahmi Koç'a mektup: Mustafa işçi gibi çalışsın, ayrıcalık gösterilmesin

Koç Holding'in kurucusu Vehbi Koç'un, oğlu Rahmi Koç'a torunları için yazdığı mekput ortaya çıktı. "Mustafa Koç, Ömer Koç ve Ali Koç"un şirketlerde patron gibi çalışmasından rahatsızlığını dile getiren Vehbi Koç, mektubunda torunlarına ayrıcalık gösterilmemesini, işçi gibi çalışmaları gerektiğini söylüyor.

Koç Holding'in temellerini atan Vehbi Koç'un torunlarının çalışma düzenleriyle ilgili oğlu Rahmi Koç'a yazdığı mektup yıllar sonra ortaya çıktı. Oğlu Rahmi Koç'a torunları "Mustafa Koç, Ömer Koç ve Ali Koç" ile ilgili tespitlerini aktaran Vehbi Koç, onların bir işçi gibi çalışması gerektiğini grup şirketlerinde istedikleri gibi hareket ettiklerini belirtiyor. 

Oğlum Rahmi...

56 yaşında kalp krizinden hayatını kaybeden ve bugün son yolculuğuna uğurlanan Mustafa Koç'a mektubunda özel bir bölüm ayıran Vehbi Koç, "Görebildiğime göre, bu çocukların iyi yetişmeleri şart. Fakat Rahmi Koç'un oğlu muamelesi yapıldığını görüyorum ve çok üzülüyorum. Ne geldikleri ne çıktıkalrı saat belli..." diyor. 

Rahmi Koç, şirket yetkililerine bu durumla ilgili Rahmi Koç'un yazı yazması gerektiğini belirtirken, Mustafa Koç üzerinden örnek veriyor: 

16-01/24/zzhng_1453638006_9541

Mustafa ile ilgili 3 ayda rapor istiyorum

Oğlum Mustafa Koç şirketinizde çalışıyor. İyi yetişmesi için Mustafa'nın diğer memurlar gibi işe muntazam gelmesi, gitmesi ve verilen vazifeyi hakkıyla yapması lazım. Kendisine hiç bir şekilde Rahmi Koç'un oğlu muamelesi yapılmaması ve Mustafa'ya da bu hissin verilmemesi icab eder. Mustaa Hakkında her 3 ayda bir bana gizli olarak bilgi vermenizi rica ediyorum."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN