Prof. Mustafa Çetiner: Virüs antikoru kanserde de etkili olabilir

Prof. Mustafa Çetiner: Virüs antikoru kanserde de etkili olabilir

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner, koronavirüs antikorlarının kanser hücrelerinde gerilemeye neden olabileceğini iddia etti.

KARAR.COM

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner, koronavirüse yakalanan Lenfoma tanılı bir kişinin bu süreçte sadece destek tedavisi aldığını ve 4 ay sonra yaptırdığı kontrollerde kanserde gerileme olduğunun tespit edildiğini ileri sürerek, virüse karşı oluşan bağışıklığın kanserde etkili olabileceğini iddia etti. 

Sosyal medya hesabı üzerinden “Virüs antikoru kanserde etkili mi?” sorusunu cevaplayan Prof. Çetiner, “61 yaşında ‘Hodgkin Lenfoma’ tanılı hasta Kovid-19 ’a yakalanmış. 11 gün boyunca sadece destek tedavisi almış. Lenfoma için kemo-immünoterapi, kortizon almamış ve 4 ay sonraki kontrolünde Lenfoma’da gerileme olduğu ve lenf nodlarında belirgin küçüldüğü görülmüş” ifadelerini kullandı.  

Prof. Çetiner, koronaviruse karşı oluşan bağışıklık yanıtının tümör hücrelerini de etkilediğini belirterek, “Kovid-19'a karşı salgılanan sitokinlerin, T hücrelerini aktive ederek çapraz bağışıklık ile tümör antijenlerine dolayısıyla tümöre saldırdığı düşünülüyor” dedi.  

Paylaşımlarının dikkat çekici ve oldukça ilginç olduğunu ifade eden Prof. Çetiner, “Bu elbette sadece bir olgu bildirimi ve çok bir şey anlamına gelmeyebilir” ifadesini kullandı.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN