Virüsler sabah mesai yapıyor

Virüsler sabah mesai yapıyor

Virüslerin, kurbanlarına sabahları bulaştığında çok daha tehlikeli olduğu ortaya çıktı. Özellikle güneş doğunca işe koyulan virüslerin akşamları ise ‘evlerine’ gittiği belirtildi.

Cambridge Üniversitesi’nin yaptığı, sonuçları PNAS dergisinde yayımlanan araştırma, virüslerin sabahları işe koyulduklarında günün diğer saatlerine göre 10 kat daha başarılı olduklarını gösterdi.

Araştırma çerçevesinde bir grup fareye grip ya da herpes virüsü bulaştırıldı. Bilim adamları sabah bulaştırılan virüsün, akşam verilenden 10 kat daha etkili olduğunu keşfetti. Bakteri ve parazitlerden farklı olarak, çoğalmak için hücrelerin içindeki düzeneği ele geçirmeye çalışan virüslerin, akşamları ‘tüm işçiler evlerine gittiği için fabrikayı gasp edemediği’ belirtildi.

VÜCUT SAATİ DE ETKİLİ

Araştırmada ayrıca vücut saatinin, uzun uçak yolculuğu ve vardiyalı çalışma gibi nedenlerle bozulmasının da vücudu daima enfeksiyona karşı savunmasız  hale getirdiği kaydedildi.      

Çalışmanın, salgınların durdurulması konusunda yeni yöntemler bulunmasını sağlaması bekleniyor. Bilim insanları herhangi bir salgın durumunda gündüzleri evden çıkmamanın hastalıktan korunmak açısından önemli olabileceğine dikkati çekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN