Vuhan'da koronavirüs paniği: Sokaklar boşaldı

Vuhan'da koronavirüs paniği: Sokaklar boşaldı

Çin'de 106 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüsün çıkış noktası olarak açıklanan Vuhan şehri adeta hayalet kente döndü. 11 milyonluk şehrin üzerinde uçan İHA, bomboş sokakları görüntüledi.

KARAR.COM

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgınından ölenlerin sayısı 106'yı geçerken, virüsten etkilenenlerin sayısı da 4 bin 515'e yükseldi. Çin yönetimi, salgının daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla karantina önlemlerini artırdı. Vuhan’ın yanı sıra 17 şehirde havaalanları kapatıldı, toplu ulaşım durduruldu, halka "şehri terk etmeyin" çağrısı yapıldı.

11 milyona yakın nüfusu olan Vuhan'da insansız hava aracı (İHA) ile çekilen görüntülerde sokakların bomboş olduğu görülüyor. Yaşanan büyük panik nedeniyle ülkenin en büyük kentlerinden biri olan Vuhan adeta hayalet kente döndü.

Polisler kentte  tren istasyonlarında ve otobüs garlarında nöbet tutmaya başladı. Kimsenin kenti terk etmesine izin verilmiyor.

Sokakların tamamen boşaldığı Vuhan'da evlerinden çıkmamayı tercih eden Wuhan halkı, süpermarketlere akın ederek, marketlerde raflar boşalttı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN