Vuhanlı futbolcu tüm dünyayla dalga geçti: Yediklerine dikkat etsinler

Vuhanlı futbolcu tüm dünyayla dalga geçti: Yediklerine dikkat etsinler

Koronavirüsün çıkış noktası olan Vuhan'da bir futbol takımında oynayan Tian Ming'in açıklamaları tepki çekti. Avrupalılardan temizliklerine dikkat etmelerini isteyen Ming "Yediklerine dikkat etsinler. Bu hastalığı bize bulaştırmalarını istemiyorum" dedi.

Çin'in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan'da 1 Aralık 2019'da ortaya çıkan koronavirüs dünya çapında milyonlarca insanı etkiledi. Son zamanlarda özellikle Avrupa'da vaka sayılarında büyük artış yaşanırken virüsün çıkış noktasından tepki çeken bir açıklama geldi.

Çin'in Wuhan Zall futbol takımında forma giyen Tian Ming adeta dünya ile dalga geçercesine açıklamalarda bulundu. Çin'de seyircilerin tribünlere dönmesiyle ilgili konuşan Ming "Sonunda seyircimize kavuştuk. Avrupalıların ve diğerlerinin bu hastalığa karşı yeterli derecede duyarlı olmadıklarını görüyorum. Lütfen temizliklerine ve yediklerine dikkat etsinler. Bu hastalığı bize bulaştırmalarını istemiyorum" dedi. Virüsün çıkış noktası olan Vuhan'dan yapılan bu açıklama sosyal medyada hayli tepki çekti. 

1,5 MİLYON İNSAN ÖLDÜ

Dünyada her gün binlerce kişi hayatını kaybederken Çin'de son 24 saat içinde ülke genelinde 5 yeni Kovid-19 vakasının tespit edildiği ve bu vakaların tamamının yurt dışı kaynaklı olduğu bildirildi.

Öte yandan virüs nedeniyle 26 Kasım tarihi itibarıyla dünyada 60 milyon 794 bin onaylanmış vaka açıklanırken, 1 milyon 428 bin 215 hasta ise hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN