Washington Gülen’in iade dosyalarını daha açmadı

Washington Gülen’in iade dosyalarını daha açmadı

Ankara, Yunanistan’a kaçan darbeci askerlerin iade edilmemesine tepkili. Atina’yı eleştiren bakanlar, kararın siyasi olduğu görüşünde. Başbakan Yardımıcısı Kaynak ise bu konudaki tepsini ortaya koyarken Washington’un da FETÖ elebaşı Gülen için gönderilen dosyaları henüz açmadığını söyledi.

TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık: “Maalesef aylar süren yargılamanın sonunda Yunanistan’daki yüksek mahkemenin verdiği karar tam bir hayal kırıklığıdır. Açıkça söylüyorum, bu bir yargı kararı değildir. Bu karar siyasi bir karardır. Yunanistan, bu kararıyla terör ve terörizmle mücadelede ne kadar yanlış bir yolda olduğunu da ortaya koymuş oldu”

HUKUKLA İZAH EDİLEMEZ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: “Teröristleri, darbecileri, hainleri, suçluları himaye etmeyi, başbakan dahil kimse, hukuk devleti, yargı bağımsızlığıyla izah edemez. Çünkü gerçek bir hukuk devletinde gerçekte bağımsız yargı, katilleri, darbecileri, ve hainleri himaye etmez. Aksine bunları adil yargılar ve hak ettikleri cezayı verir veya bunların yargılanmalarının yolunu açar.” 

AB’NİN UTANÇ GÜNÜ

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak: “Dün, Avrupa Birliği’nin utanç günüdür. Yunanistan’ın yüz karası bir günüdür. ABD’nin başka şekilde yaptığını Yunanistan daha çıplağını gözümüzün içine soktu. İşte Trump, Başkan seçildi. Şimdi öğreniyoruz ki, yaklaşık 7 ay geçmiş, FETÖ’nün iadesiyle ilgili gönderdiğimiz 85 klasör evrakın, klasörünün kapağı bile kaldırılmamış.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN