Washington Post'tan Erdoğan yorumu: Öğrenmesi gerekecek

Washington Post'tan Erdoğan yorumu: Öğrenmesi gerekecek

Washington Post'ta yayımlanan bir görüş yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden'ın eski Başkan Trump'tan daha sert olduğunu öğrenmesi gerekeceğine yer verildi.

ABD'de eski başkan Donald Trump'ın koltuğu Joe Biden'a bırakmasının ardından ülkenin dış politikasının hangi doğrultuda ilerleyeceği tartışılmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak Washington Post gazetesinde yayınlanan Max Boot imzalı görüş yazısında, Biden'ın da diğer başkanlar gibi göreve iç politikaya odaklanarak başladığı belirtildi ve "Ancak dünyanın geri kalanı için duraklat düğmesine basamazsınız" ifadeleriyle yeni yönetimin dış politika alanında alacağı tutum değerlendirildi.

"ERDOĞAN, ABD'Yİ AZARLADI"

'Müttefikler ve düşmanlar Biden'ı test ediyor. Nasıl tepki vereceği, başkanlığının tonunu belirleyecektir' başlıklı görüş yazısında Türkiye-ABD ilişkilerine de değinen Boot, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'nin Gara operasyonunda PKK tarafından katledilen 13 kişiyle ilgili yaptığı açıklama üzerinden 'ABD'yi azarladığını' söyledi. 

"BIDEN'IN DAHA SERT OLDUĞUNU ÖĞRENMESİ GEREKECEK"

Washington yönetiminin terör örgütü olarak tanıdığı PKK'nın eylemleri yüzünden ABD'yi suçlamasını 'zorlama' olarak yorumlayan Boot, Erdoğan'ın bunu 'içerideki öfkeyi yönlendirerek yeni başkanla ilişkisinin koşullarını belirlemek için' yaptığını iddia etti.

Boot ayrıca, Erdoğan'la ilgili olarak "Biden'ın muhtemelen Trump'a göre çok daha sert olacağını öğrenmesi gerekecek" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN