Yaban keçileri avlanmaktan kurtardı: Mahkeme ihaleyi iptal edildi

Yaban keçileri avlanmaktan kurtardı: Mahkeme ihaleyi iptal edildi

Antalya ve Isparta'da nesli tükenme tehlikesi altında olan 47 yaban keçisinin avlanması ihalesi mahkeme tarafından iptal edildi.

 

Antalya ve Isparta'da 47 yaban keçisinin avlanması ihalesi iptal edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Burdur 6. Bölge Müdürlüğü, 17 Haziran’da nesli tehlike altındaki bir tür olan yaban keçisinin (Capra aegagrus) Antalya ve Isparta’da 13 parti halinde 47’sinin avlanabilmesi için ihale açtı. Av ihalesine karşı Isparta İdare Mahkemesi’nde açılan davada geçen eylül ayında yürütmenin durdurulmasına ilişkin ara karar verildi. Mahkeme ara kararında av turizminin gerekliliğine ilişkin herhangi bir bilimsel rapor sunulmadığı belirtilerek aynı zamanda koruma altındaki bazı türleri de kapsayan av turizmi uygulamasının mevcut kanunlara aykırı olması nedeniyle bakanlıktan hukuki dayanağı netleştirmesini istedi. 

Isparta İdare Mahkemesi, davanın açılmasından 5 ay sonra 10 Kasım 2020'de verdiği kararında ise av ihalesini iptal etti. Karara itiraz süreci de geçen günlerde doldu.

TUNCELİ'DE ÖLDÜRDÜLER

Öte yandan Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde, nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altında olan yaban keçisi avcılar tarafından öldürülmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN