Yasaklar ve kısıtlamalar ne zaman kalkar? Kabine toplantısı ne zaman? İşte son açıklama

Yasaklar ve kısıtlamalar ne zaman kalkar? Kabine toplantısı ne zaman? İşte son açıklama

Türkiye’de uygulanan koronavirüs yasakları ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları devam ediyor. Salgında vaka sayısını en aza indirgemek için konulan kısıtlamaların kaldırılması, kabine toplantısının ardından belli oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta yapılan kabine toplantısının ardından kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağını açıklamıştı. Kovid-19’un yayılımını engellemek amacıyla alınan kısıtlama tedbirleri, vaka sayılarının azalmasıyla birlikte kaldırılacak.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında son olarak 11 Ocak'ta toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının bu haftaki toplantı tarihi henüz belli olmadı.

YASAKLAR VE KISITLAMALAR NE ZAMAN KALKAR?

11 Ocak’taki Kabine toplantısının ardından kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandemi tedbirlerinin, faaliyetlerine ara verilen esnaflar, öğrenciler, çalışanlar başta olmak üzere vatandaşların üzerinde yol açtığı problemleri bildiklerini kaydederek, tüm dünyayla beraber bu probleme kalıcı bir çare bulana dek salgından koruyacak tedbirlerlerin devam edeceğini vurguladı. 

Bu tedbirlerin de en başında ‘TAMAM’ denilen temizlik, mesafe ve maske geldiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesiyle beraber daha önce de yapıldığı gibi kısıtlamaları kademeli olarak azaltacaklarını yineleyerek, ancak her bireyin kendi tedbirlerini sıkı bir biçimde uygulamaya devam etmesi gerektiğini aktardı.

yasaklar-ve-kisitlamalar-ne-zaman-kalkar-kabine-toplantisi-ne-zaman-iste-son-aciklama.jpeg

Türkiye’nin dünyadaki tüm aşı geliştirme ve üretim faaliyetlerini yakından izlediğini, uygulama aşamasına gelen her ürünle ilgilenildiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye gelen aşıların kullanıma sunulabilmesi adına gereken test süreçlerinin ardından belirlenen öncelik sırasına göre uygulandığını açıklamıştı.

Türkiye’nin kendi aşısını da geliştirdiğini ve çok sayıda üniversite, kuruluş ve firmanın da bu amaçla yoğun gayret içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İnşallah hep beraber bu salgının da üstesinden gelecek, hedeflerimize doğru tam kapasite yürümeyi sürdüreceğiz.’ ifadelerini kullanmıştı. 

Bilindiği gibi Türkiye'de hafta içi her akşam 21:00 ile 05:00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Hafta sonları da cuma günü 21:00'den başlamak üzere pazartesi saat 05:00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı günlerde halkın hayati ihtiyaçlarını karşılaması için market, şarküteri, manav, fırın gibi işletmeler belli bir saate kadar açık oluyor. Vatandaşların da kendi ikametlerine yakın yerlere yürüyerek gitme şartıyla dışarı çıkmasına izin veriliyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN