Yusuf Ataş kimdir? Şehit Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş neden şehit oldu, kaç yaşındaydı?

Yusuf Ataş kimdir? Şehit Piyade Astsubay Çavuş  Yusuf Ataş neden şehit oldu, kaç yaşındaydı?

Piyade Çavuş Yusuf Ataş, Pençe Kilit harekat alanında teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralandı ve şehit oldu. Yusuf Ataş'ın acı haberi sonrası şehidin kaç yaşında olduğu merak edildi.

Irak'ın kuzey bölgesinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Harekatı operasyounda teröristlerin açtığı ateş sonrası yaralanan Piyade Çavuş Yusuf Ataş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit düştü. Milli Savunma Bakanlığı, teröristler tarafından açılan ateş sonucu yaralanan bir askerin şehit düştüğü bilgisini paylaşırken 01 Ekim 2022'de bölücü terör örgütü üyelerinde açılan taciz ateşi sonrası ağır yaralanan ve acil olarak hastaneye sevk edilen P.Asb.Çvş. Yusuf ATAŞ'ın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğü bildirildi.

Yapılan bu açıklamanın ardından Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş'ın neden şehit olduğu ve kaç yaşında odluğu araştırılmaya başlandı.

PİYADE ASTSUBAY ÇAVUŞ YUSUF ATAŞ KİMDİR? 

Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş kimdir

Şehit Piyade Çavuş Yusuf Ataş'ın (21) şehadet haberi Bingöl'de yaşayan ailesine ulaştırıldı. Askeri personeller, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı görevliler, polis ekipleri şehidin Kültür Mahallesi'nde bulunan evine gittiler ve ilçede görevli polis memuru baba Necat ile anne Nejla Ataş'a acı haberi ilettiler.

Haberin hemen arsından anne ve baba gözyaşlarına boğulurken şehidin evi Türk bayrakları ile donnatıldı. Ailenin dört çocuğunda en büyüğü olan şehidini bir vasiyetinin olduğu öğrenildi. 21 yaşındaki şehit Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş'ın vasiyetini arkadaşına söylediği anı cep telefonunun kamerasıyla kayıt altına aldığı ortaya çıktı. Kayda alınan videoda ise şehidin; Benim vasiyetim, eğer ölürsem biliniz. Bir lösemili kız çocuğunun bütün masraflarını karşılayın hayatı boyunca." dediği anlaşılıyor.

Şehit Astsubay Çavuş Yusuf Ataş'ın naaşının memleketi Elazığ'da düzenlenen törenin hemen sonrasında toprağa verileceği öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN