Yemen'de halk pazarına saldırı iddiasına Suudi Arabistan'dan cevap

Yemen'de halk pazarına saldırı iddiasına Suudi Arabistan'dan cevap

Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyon, "Yemen'in kuzeyindeki Saada kentinde bir halk pazarını hedef aldıkları" yönünde Husiler tarafından yöneltilen suçlamaya cevap vererek, vurulan yerin "askeri bir hedef" olduğunu açıkladı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, koalisyon güçlerinin sözcüsü Albay Turki el-Maliki, saldırının düzenlendiği yerin "önemli bir askeri hedef" olduğunu söyledi.

Vurulan hedefi, "Husilerden darbeci unsurların ve füze uzmanlarının toplandığı yer" olarak tanımlayan Maliki, operasyonun planlama ve düzenlenmesiyle alakalı tüm belgelerin gözden geçirildiğini kaydetti.

Yapılan incelemeler sonucu planlama ve düzenleme ile ilgili uygulamaların doğru olduğunun ortaya çıktığını ifade eden Maliki, söz konusu yerin sosyal yaşam boyutunun da dikkate alındığını aktardı.

Maliki, koalisyonun sivillerin korunması ilkesi başta olmak üzere uluslararası insan hakları sözleşmelerine bağlı olduğunu vurguladı.

Husiler çarşamba günü koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının, Saada'nın Sehhar ilçesinde bulunan bir halk pazarını vurduğunu, saldırıda 21 kişinin öldüğünü ve 9 kişinin ağır yaralandığı iddia etmişti.

Koalisyon güçleri ise "Husilerin söz konusu iddialarının araştırıldığı ve sonucun açıklanacağını" duyurmuştu.

Husilerin "kalesi" olarak bilinen Saada'nın, silahlı muhaliflerin hareket noktası olması açısından önem taşıdığı ifade ediliyor.

RİYAD / AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN