Yeni bir rahatsızlık ortaya çıktı: Diyabulimia

Yeni bir rahatsızlık ortaya çıktı: Diyabulimia

Doğuştan şeker hastalarının kilo almamak için insülin bırakmasını anlatan, diyabet ve bulimia isimlerinden türetilen Diyabulimia, gittikçe yayılması tedirginlik yaratıyor.

Dünyada yeni bir akım başladı: Diyabulimiya. Diyabet ve yeme bozukluğuna verilen bulimia isimlerinden türetilen bu rahatsızlık doğuştan diyabet olanların ömür boyu yapmaları gereken insülin enjeksiyonuna son vermeleri. Nedeni ise kilo verme isteği. İngiltere’de yaklaşık 40 bin diyabetlinin yaşadığı ve 15-30 yaş arasındaki kadınların yüzde 40’ının kendilerine insülin iğnesi yapmayı bıraktığı tespit edildi. Amaç ise şişmanlamamak. Araştırmaya katılanlar arasındaki bir kadın “İnsülin enjekte ederken, yağ enjekte ediyor gibi hissediyorum” diyerek kendisine yaşamını sürdürebilecek kadar insülin ilacı kullandığını anlattı. Kilo verdiğini kaydeden kadın ama bunun yan etkisini de hemen gördüğünü söyledi: “Gözlerim şişti, tedavi oluyorum.”

Uzmanlar, insülin enjeksiyonlarını bırakanların körlük, koma ve hatta ölüm tehlikesi altında olduğunu söylüyor. Fakat bu, zihinsel bir hastalık olarak sınıflandırılmadığı için tedavisi şimdilik mümkün değil. İngiltere, diyabulimia ile ilgilenen kadınlara yönelik ilk hizmetini başlattı. Londra’daki King’s College’da yeni bir birim, psikiyatr ve diyabet uzmanlarını istihdam edecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN