Yeni kitabını 12 video ile tanıtacak

Yeni kitabını 12 video ile tanıtacak

Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk, yeni romanı Veba Geceleri'ni hazırlayacağı 12 kısa video ile tanıtıyor. Pamuk videolardan ilkini 12 Mart Cuma günü yayınladı. Söz konusu videoda Pamuk, kitabın yazım sürecine denk gelen pandemi döneminde yaşadıklarını anlattı.

Yazar Orhan Pamuk'un, 23 Mart’ta raflarda yerini alacak Veba Geceleri romanıyla ilgili tanıtım ilginç bir yöntemle yapılıyor. Yapı Kredi Yayınları'ndan (YKY) yapılan açıklamaya göre, Mart ve Nisan ayları boyunca YKY'nin sosyal medya hesaplarından kitabın tanıtımı için 12 video paylaşılacağı bildirildi. Videolardan ilkinin dün yayınlandığının belirtildiği açıklamada, ilk videoda Pamuk, kitabının yazım sürecine denk gelen pandemiden ve kitabındaki korku temasından bahsetti.      

İlk videoda Pamuk, yeni romanı Veba Geceleri'ni yazarken başlayan yeni tip koronavirüs (kovid-19) pandemisi ve bu pandeminin ona öğrettiği en büyük şeyi, yani korkuyu anlattı.      

Pamuk'un bir sonraki videosu ise 15 Mart Pazartesi günü yayınlanacak.      

İlki yayınlanan videoda bu dönemde yaşadığı süreci “….heveslerle ve coşkuyla başladığım romanım için pek çok kitap okuyor ve kendime göre araştırmalar yaparak sabırla yazıyordum ki, üçüncü yılın sonunda, yani geçen yıl, koronavirüs salgını başladı... ve çevremdeki herkes tıpkı benim romanımdaki gibi ölümlerden, söylentilerden, hastalığı kimin getirdiğinden karantinadan, önlemlerden, sokağa çıkma yasağından, hastanelerin ve mezarlıkların dolmasından söz etmeye başladı. Romanımda yazdıklarım gerçek olmuştu" sözleriyle anlattı.

Herkesin kendisine eski salgınları ve okuduğu kitaplardan sonra koronavirüs salgınından bir şey öğrenip öğrenmediğini sorduğunu söyleyen Pamuk, sözlerine şöyle devam etti:

"Evet, çok kesin bir cevabım var bu soruya: Korku! Salgın bana acılar içinde ölme korkusu verdi ve onunla baş etmeyi öğretti! Bu korkuyu kitapları okuyarak anlamış ama hayal edememiştim. Çünkü korku, hele salgında ölme korkusu, kitaplardan öğrenilmiyor. Bu bilgiyle romanımı bir yıl daha heyecanla telaşla yazarak bitirdim. Şimdi de en sonunda yayımlanıyor diye telaşlanıyor heyecanlanıyorum..."  

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN