Yerli Evtiko Avrupa’nın evlerine aracılık edecek

Yerli Evtiko Avrupa’nın evlerine aracılık edecek

Gayrimenkul sektöründe teknoloji alt yapısını kullanarak iade garantili konut alım satımı yapan Evtiko, Avrupa’ya açılıyor. İlk yurt dışı şubesini Madrid’de açmayı planlayan şirket, Avrupa’nın 10 şehrinde Türk şirketi olarak boy gösterecek.

GÜVEN ADALI / EKONOMİ SERVİSİ

Emlak sektörüne yerli ve yabancı yatırımcılarla birlikte geçen yıl giren Evtiko, gayrimenkul sektörünün yeni nesil satıcıları arasına girdi. Tüketicilerin satmak veya almak istedikleri daireleri 48 saatte teklif sunarak nakite çeviren şirket, aldığı konutu revize ederek iade garantisiyle satışa çıkarıyor. İstenildiği taktirde satılan veya alınan konutu 12 ay boyunca Evtiko iade alabiliyor. Şirket 1 yılda toplam 15 bin 060 talep alıp bunların bin 845’ine teklif verdi. Bir yılda veri tabanına 1000’e yakın emlakçı, 600 emlak ofisini dahil etti. Evtiko, şimdi de Madrid şubesi ile Avrupa’ya açılıyor. Türkiye’de ev satma deneyimini tümüyle değiştiren şirket, emlak sektöründe dönüşümü başlattığı ilk yılını, sektöre yön veren önemli gelişmeleri değerlendirdi. Evtiko Kurucusu Sina Afra, “Son yıllarda alınan önlemlere rağmen kayıt dışı ekonomi ve gayrimenkul sektörünün en önemli sorunlardan piyasaların tıkanıklığı sürüyor. Biz Evtiko’yla, gayrimenkul sektöründe tüm bu engellerin ortadan kalktığı bir dönüşüm yaratmayı ve gayrimenkul sektörünün ihtiyaç duyduğu hareketliliği ve hızı kazanmasına destek olmayı hedefleyerek yola çıktık. Gelen talepleri kısa sürede değerlendirip evleri satın alarak piyasalardaki tıkanıklığın açılmasına katkıda bulunuyoruz, işlemlerimizi yasal ve mevzuatlara uygun bir biçimde gerçekleştiriyoruz. Çok yakında şirketimizin Avrupa merkezi Lüksemburg olacak. Kasım 2017’de ise Avrupa’daki ilk şehrimiz olan Madrid’de faaliyete başlıyoruz. 2018’de ise ikinci Avrupa şubemizi Milano’da açmayı planlıyoruz, bunun için de işe alım sürecimizi başlattık. Sonrasındaysa Türkiye’den Avrupa’ya açılan ve 10 Avrupa şehrinde aktif olan bir Türk şirketi olmayı hedefliyoruz. Amacımız, faaliyete başladığımız her şehrin gayrimenkul satış trafiğinin %1’ine sahip olmak, bu şehirlerde otomatik değerleme modelleri kullanmak ve premium marka algısı oluşturmak. Önümüzdeki 5 yılda 350 milyon € değerinde Gayrimenkul Yatırım Fonu oluşturmayı ve +%20 oranında öz sermaye karlılığı yakalamayı amaçlıyoruz” dedi.

EN FAZLA SATIŞ TALEBİ ESENYURT’TA

Şirketin bine yakın emlakçı ve 600 emlak ofisinin dahil olduğu veritabanında, evini satmak isteyenler arasında yapılan değerlendirmede, en fazla satış talebinin yüzde 9 ile Esenyurt’tan, yüzde 4,5’le Beylikdüzü’nden ve yine yüzde 4,5’le Kadıköy’den geldiği ortaya çıktı. Evtiko tarafından paylaşılan bilgilere göre, ev sahipleri tarafından değerleme talep edilen evlerin yüzde 27’sinin değeri 300 bin lira ve altında. Onun ardından ise yüzde 24 ile 300 bin – 400 bin fiyat aralığındaki evler, yüzde 14 ile 400 bin – 500 bin lira aralığındaki evler ve yüzde 10 ile 500 bin – 600 bin lira aralığındaki evler geliyor. Şirket verileri oda sayısı açısından değerlendirildiğinde ise satış talebi ile gelen evlerde ilk sırada yüzde 40 oranıyla 2+1 evlerin olduğu görülüyor. 2+1 evleri sırasıyla 3+1 ve 1+1 evler takip ediyor. Ayrıca sistemde en çok değerlemesi yapılan evler yüzde 42 oranında 80-120 metrekare arası evler. Onu yüzde 25’le 120-150 metrekare ve yüzde 13 ile de 50-79 metrekare arası evler izliyor. Bulunduğu kata göre değerlendirildiğinde ise en çok değerleme talep edilen evler yüzde 14’le 3. kattaki evler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN