Yıldırım'ın görüştüğü Donald Trump: Türkiye'ye özel önem atfediyoruz

Yıldırım'ın görüştüğü Donald Trump: Türkiye'ye özel önem atfediyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin yeni başkanı Donald Trump ile görüştü.

Başbakan Binali Yıldırım bugün (11 Kasım) ABD’nin 45. Başkanı seçilen Donald Trump’u telefonla arayarak, tebrik etti. 

Görüşmede Başbakan Binali Yıldırım, seçim sonuçlarının ABD halkı için hayırlı olması temennisini iletmiş, karşılıklı saygı, ortak menfaat ve değerlere dayanan ilişkilerimizin bugün güçlü, dayanıklı ve her zamankinden önemli olduğunu vurgulamış, önümüzdeki dönemde işbirliğimizi daha da ileri bir seviyeye taşımak için ortak gayretlerimizin devam edeceğini belirtti.

"TÜRKİYE'YE ÖZEL ÖNEM"

Seçilmiş ABD Başkanı Trump, Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür ederken, Türkiye'ye özel önem atfettiğini, Türkiye-ABD ilişkilerinin ve diyaloğunun önümüzdeki dönemde daha da geliştirilmesini öncelikli gördüğünü dile getirdi.

Görüşmede ayrıca, bölgesel ve uluslararası konularda eşgüdümün güçlendirilmesi ve bu çerçevede karşılıklı üst düzey temasların devamı yönündeki ortak irade teyid edildi.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN