Yılmaz Büyükerşen: 30 milyon liramız kesildi, yatırımları erteliyoruz

Yılmaz Büyükerşen: 30 milyon liramız kesildi, yatırımları erteliyoruz

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, hükümet gelirlerinden aldıkları 30 milyon liranın kesildiğini açıklayıp, 'maaşları çektiğimiz krediyle tamamladık' dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi, Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplandı. Toplantıda meclise yazılı soru önergesi sunan AKP’li Orhan Durmuş’un Kurtuluş Kapalı yeriyle ilgili “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi burası ile ilgili ne düşünmektedir? Buranın bakımı, onarımı, revizyonu yapılacak mıdır? Yapılacaksa ne zaman yapılacaktır?” sorusuna yanıt veren Büyükerşen, cevabını bitirirken hükümetin belediye bütçesinde kesintiye gittiğini açıkladı.

Anadolu Gazetesi‘nde yer alan habere göre, kesintilerin yatırımları olumsuz etkilediğini belirten Büyükerşen, “Ekonomik durum ve belediyenin bütçe durumu nedeniyle 2020 yatırımlarında bile kesintiye gidiyoruz. Yani ekonomiyi bu duruma düşürenlerin sebep olduğunu söylemek istemiyorum ama ne yazık ki belediyelerin merkezi hükümet gelirlerinden aldıkları kesintileri söylersek geçtiğimiz bayram arifesinde ticari bankalardan aldığımız krediyle maaşların bir kısmını tamamlayabildik. 30 milyon birden kesildi. Bu ay da 7 milyon birden kesildi” dedi.

“Gidişat hiç de iyi değil. Yeni başlayacağımız yatırımları ertelemek zorundayız. Başlamış olan yatırımlarımızda pek çoğunda iz bedeli vardır.” diyen Büyükerşen “Eskişehir’deki ilçe belediyelerinde de durum böyledir diye düşünüyorum. Merkezi hükümet istediği zaman istediği kadar kesinti yapıp, eline ne kadar para kalırsa onu gönderiyor. Sebebi sorulduğu zaman da savaştan bahsediliyor. Hatta sayın cumhurbaşkanımız bir vatandaşımıza, ‘Sen bir merminin ne kadar olduğunu biliyor musun?’ demişti” açıklamasında bulundu.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN