Selçuk Özdağ'a saldıran Abdurrahman Gülseren'den akla zarar savunma

Selçuk Özdağ'a saldıran Abdurrahman Gülseren'den akla zarar savunma

Gelecek Partisi Genel Başkanı Selçuk Özdağ’a saldıran ve sonra da serbest kalan Abdurrahman Gülseren, bir üniversite öğrencisini tehdit ettiği için hakim karısına çıktı. Gülseren duruşma salonunda küfürler ederek 'memur olmamı engellemek istiyorlar' dedi.

Abdurrahman Gülseren’in D.A.’ya yönelik hakaretleri ve özel hayatını ifşa ettiği gerekçesiyle yargılandığı ortaya çıktı. Bu gün hakim karşısına çıkan Gülseren için 2 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Duruşma salonunda küfürler ederek olay çıkaran Abdurrahman Gülseren bütün bunların memur olmasını engellemek için düzenlendiğini iddia etti. 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN FOFOĞRAF VE VİDEOSUNU PAYLAŞMIŞ

Gelecek Partisi Selçuk Özdağ’a saldıran 5 kişi 12 Şubat Cuma günü serbest bırakılmıştı. Serbest kalanlar arasındaki Abdurrahman Gülseren’in Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde okuyan öğrenci D.A.’ya “Bu okulda teröristlik yapamayacaksınız, anladın mı? Devlet katil diyen bir teröristsin. El kol yapmak indir elini kolunu” diye tehditte bulunduğu, D.A.’nın fotoğraf ve videosunu sosyal medya hesabından paylaştığı ortaya çıktı. 

D.A. Gülseren’i şikayet etti ve onun hakkında ‘hakaret ve özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçlarından dava açıldı. Gülseren bugün Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. 

mit-ozdag-saldiri.jpg

MAHKEME SALONUNDA KÜFÜR ETTİ

Gülseren’in mağdur D.A. ve arkadaşlarına duruşmanın başında küfretmesinin ardından başlayan gerginlik polisin gelmesiyle sonlandı. Gülseren savunmasında kendisinin Türk milliyetçisi olduğunu belirterek, D.A.’yı kastederek “Aramızda siyasi farklılıklar vardır. Benim hakkımda yapılan şikayeti de bu kapsamda değerlendiriyorum. Zira bu şeklide asılsız bir şikayetle ileride devlet kademesinde alabileceğim bir memuriyet görevinin engellenmek istediği kanaatindeyim. İddianamede geçen olayla benim herhangi bir ilgim yoktur” dedi.

abdulrahman-gulseren.jpgAbdurrahman Gülseren

Mağdur D.A. ise Gülseren’in kendisine hakaret ettiği ve özel görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştığını söyledi. Tanık F. D. ise Gülseren’in D.A.’yı tehdit ettiğini ve onun görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştığını yineledi.

Mahkeme olaya ilişkin sesin Gülseren’e ait olup olmadığının tespiti için bilirkişi görevlendirirken, duruşmayı 24 Haziran'a erteledi.

Mağdur D.A.’nın avukatları, Gülseren’in bugünkü duruşma sırasında ettiği küfürlerle ilgili olarak da ayrıca bir suç duyurusunda daha bulunacak.

mit-ozdag-saldiri-001.jpg

NE OLMUŞTU?

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, 15 Ocak’ta evinin önünde 5 kişi tarafından saldırıya uğramıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 5 saldırgandan 2’si gözaltına alındı.

Öte yandan, Özdağ’a saldırı anının görüntüleri ortaya çıktı. Bir vatandaş tarafından çekilen görüntülerde, saldırganlardan ikisinin elinde silah, diğerlerinde ise sopa olduğu görüldü. Özdağ’ın saldırı sonrası kaçan şüphelileri kovaladığı anlar kameraya yansırken, bu sırada silah sesleri duyuldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN