Yine üniversite yine adrese teslim ilan!

Yine üniversite yine adrese teslim ilan!

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, 27 öğretim görevlisi almak için ilan verdi. Kadro ilanlarında yer alan 'kişiye özel' şartlar yine pes dedirtti.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, 27 öğretim görevlisi almak için ilan verdi. İlanların her biri, belirli kişileri hedeflenmesi ise yine pes dedirtti.

İşte bazı bölümler için aranan şartlar:

*Güney-Doğu Türk Lehçeleri: Modern Özbek şiirinde dil-üslup çalışması olmak.

*Gazetecilik: Risk haberciliği çalışması bulunan…

*İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü: İslam Tarihi alanında doçent unvanı almış olmak, Hz. Ömer dönemi imar, yargı ve yönetim konularında çalışmaları olmak.

*Adalet Yönetimi: Mekansal ekonometri ile ilgili doktora yapmış olmak, çok değişkenli istatistiksel analiz konusunda çalışmaları olmak.

*İktisat: Uluslararası iktisat, ekonomik entegrasyonlar, rekabet gücü, endüstri 4.0 ve WTO- Ticaret kolaylaştırma anlaşması konularında çalışmaları olmak.

*Tarih: Türkiye Cumhuriyeti Tarihi alanında doçent unvanına sahip olmak, Türk-Arap ilişkileri, Osmanlı istihbaratı ve propaganda faaliyetleri üzerine çalışmaları olmak.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, kadro ilanlarının kamuoyunda yarattığı rahatsızlık nedeniyle üniversitelere yazı göndererek "Öğretim üyesi kadro ilanlarında bilimsel, objektif ve denetlenebilir nitelikte olmayan kişiye özgü, adayı tanımlayan şartlarda yer verilmemesi yönünde titizlik gösterilmesi gerekiyor" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN