Yiyince mutlu eden 8 besin

Yiyince mutlu eden 8 besin

Memorial Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Emine Yüzbaşıoğlu, ruh halinin yeme içmeyle de ilgili olduğunu hatırlatarak “Çoğu kişi mutsuz ya da stresli olduğunda daha çok yemek yeme eğilimindedir.

Özellikle stres altındayken çiğneme refleksiyle daha çabuk stres atmak için sert yiyecekler tercih edilmekte ya da daha fazla tatlı tüketilmekte” dedi. Serotonin içeren yiyeceklerin kalorisinin yüksek olduğunu hatırlatan Yüzbaşıoğlu, kilo almamak için tüketilen miktarlara dikkat edilmesi yönünde uyardı. Yüzbaşıoğlu, mutluluk veren besinleri şöyle sıraladı: 

1-) Bitter çikolata: Kahvenin yanında küçük bir ya da iki kare bitter çikolata tüketmenin sakıncası yok.

2-) Muz: Ara öğün olarak günde 1 tane tüketilebilir.

3-) Ceviz: Günde 2-3 ceviz tüketmek kişinin steresinin azalmasına ve kendini daha mutlu hissetmesine yardımcı olabilir.

4-) Ay çekirdeği: Hem çiğneme refleksini harekete geçirmesi hem de yüksek serotonin oranıyla stresi azaltan önemli bir yiyecek.

5-) Kuru incir: Serotonin içeren kuru meyvelerin başında gelir, ara öğünlerde yiyebilirsiniz. 

6-) Bezelye: Bezelye serotonin seviyesini yükseltmek için önemli bir kaynaktır.

7-) Peynir:  Kahvaltıda peynir yemek, gün boyu daha enerjik ve mutlu olmaya fayda sağlar.

8-) Tahıl salataları: Nohut, buğday, fasulye, kinoa gibi tahıl içeren salataların öğünlerin birinde tüketilmesi stresle baş etmeye yardımcı olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN