YKS başvuruları bugün başladı: Kılavuz yayımlandı

YKS başvuruları bugün başladı: Kılavuz yayımlandı

Başvuruları yarın başlayacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ilişkin kılavuz ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlandı.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na başvurular bugün başladı

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu

Üç oturumlu sınavın tarihleri 2018-2019 ÖSYM takvimine göre, ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanları ilgilendiren YKS'nin ilk oturumu olan TYT 15 Haziran'da, AYT 16 Haziran, YDT ise 16 Haziran'da uygulanacak. 

BAŞVURU TARİHLERİ

YKS başvuruları 12 Şubat-6 Mart tarihleri arasında. Geç başvuru günü 19 Mart, sonuçlar ise 18 Temmuz'da duyurulacak.

YKS'nin oturumları olan TYT, AYT ve YDT'nin tarihleri ÖSYM tarafından belirlendi. Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı, 15 Haziran 2019 tarihinde, Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavı, 16 Haziran 2019 tarihinde kurum tarafından yapılacak. Sınav saati ÖSYM tarafından kılavuzda açıklanacak. Yabancı Dil Testi (YDT) sınavı, 16 Haziran 2019 tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak. Sınav saati ÖSYM tarafından kılavuzda açıklanacak.

Başvuru merkezlerinin adresleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alıyor. Başvuruya giderken eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş 2019-YKS Aday Başvuru Formu ile Nüfus Cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslı gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN