YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı! 2019 YKS ek tercih ücreti ne zaman yatırılacak?

YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı! 2019 YKS ek tercih ücreti ne zaman yatırılacak?

YKS ek yerleştirme tarihleri belli oldu. YKS Ek tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından, 05-11 Eylül 2019 tarihleri arasında tercihlerin alınacağı bildirildi. 20 TL olan YKS ek tercih ücreti ise 12 Eylül 2019 tarihi saat 23.59’a kadar yatırılabilecek. İşte 2019 YKS ek tercih kılavuzu, ek yerleştirme tarihleri ve tüm detaylar...

YKS ek tercih kılavuzu yayınlandı. Ek tercih 2019 dönemi heyecanla beklenirken üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler tarafından süreç araştırılıyor.

Açıkta kalan öğrenciler için yayınlanan YKS tercih kılavuzu ile boş kontenjanlar, ek tercih tarihleri gibi bilgilere ulaşılabilir.

YKS EK TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

 

EK TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

2019 YKS ek tercih kılavuzunun yayınlanmasıyla "Ek tercihler ne zaman yapılacak?" sorusu yanıt buldu. Buna göre adaylar 2019-YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) Ek Yerleştirme tercihlerini, 05-11 Eylül 2019 tarihleri arasında T.C. Kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar.

Ek kontenjan tercih kılavuzunun yayınlanması ile birlikte YKS ek kontenjan ve taban puanları da açıklanmış oldu.

Tablo-3. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Ön Lisans Programları

Tablo-4. Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları

YKS EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirildi. Yükseköğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacak.

Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır. Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

ÜNİVERSİTE EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme tercih ücreti 20,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.

ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.

Ek yerleştirme ücreti, 12 Eylül 2019 tarihi saat 23.59’a kadar yatırılabilecektir.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN