YKS ertelendi | YÖK yeni YKS tarihini açıkladı! YKS ne zaman?

YKS ertelendi | YÖK yeni YKS tarihini açıkladı! YKS ne zaman?

Haberlerde YKS ertelendi mi sorusu erken seçimlerle birlikte gündeme düştü. YÖK seçim tarihi ile çalışınca yeni YKS tarihini açıkladı. Peki 24 Haziranda yapılacak YKS ne zaman? İşte sınav tarihi YKS açıklamalarının tüm detayları...

Sınav tarihi YKS değişti ve YÖK erken seçim tarihi sınava denk gelince açıklama yaparak YKS ertelendi mi sorusunun yanıtını verdi. YÖK, yeni YKS tarihini açıkladı.

24 Haziran'daki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 30 Haziran ve 1 Temmuz'da yapılacağı açıklandı. Milyonlarca öğrencinin gündeminde YKS ertelendi mi sorusu var. 24 Haziran'da yapılacak olan YKS tarihi bir hafta sonraya ertelendi. 

Erken seçimin 24 Haziran'da yapılması kararından sonra daha önceden YÖK tarafından YKS tarihi  23-24 Haziran 2018 olarak ilan edilmişti. Öğrenciler anında YKS ertekendi mi sorusunu sosyal medyadan sormaya başladı. Bunun üzerine YÖK sınav tarihi YKS'nin ertelendiğini ve yeni YKS tarihininde belli olduğunu açıkladı.

18-04/18/yeni-yks-sinav-tarihi-belli-oldu.jpg

YKS TARİHİ NE?

Başkentte, erken seçim tarihi ile çakışan üniversite sınav tarihinin değiştirilebileceği konuşuluyordu.Hükümet seçimlerin erkene alındığını açıklayınca gözler YKS tarihlerine çevrildi. YÖK’ten yapılan son dakika açıklamasında YKS'nin 30 Haziran - 1 Temmuz'da yapılacağı açıklandı.

Bu kapsamda, YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 30 Haziran Cumartesi, ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) 1 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek.

ÖSYM'DE JET TOPLANTI

Yaklaşık 2.5 milyon kişinin girdiği üniversite sınavının tarihinin erken seçim nedeniyle değiştirilmesi bekleniyordu. ÖSYM acil olarak toplandı.

YÖK de Yüksek Öğretim Kurumları Sınavıyla erken seçim tarihinin çakışması nedeniyle açıklama yaptı. YÖK'ten yapılan açıklamada, 24 Haziran 2018'de gerçekleştirileceği açıklanan erken seçim tarihinin YKS'nin yapılacağı tarihle aynı güne denk geldiği hatırlatıldı. Açıklamada 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 30 Haziran ve 1 Temmuz'da yapılacağı belirtildi.

Önceki sınav tarihleri şu şekildeydi;

TYT: 23 Haziran 2018 Cumartesi

AYT: 24 Haziran 2018 Pazar

YDT: 24 Haziran 2018 Pazar

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN