YKS tercihleri ne zaman bitiyor? Ais ÖSYM giriş 2019

YKS tercihleri ne zaman bitiyor? Ais ÖSYM giriş 2019

YKS tercihleri ne zaman bitiyor? Tercihler ais.osym.gov.tr adresinden yapılacak ve bugün başlayan tercih maratonu 29 Temmuz Pazartesi günü bitecek.

YKS tercihleri ne zaman bitiyor? Bugün adaylar ais.osym.gov.tr adresinden tercihlerini yapmaya başladı. Üniversite hayali kuran binlerce genç bugün istediği üniversitelerin listesini çıkarıyor.

Peki, YKS tercihleri ne zaman, saat kaçta başlıyor, ne zaman bitiyor? YKS tercihi nasıl yapılır? İşte 2019 YKS tercihleri ile ilgili merak edilen soruların yanıtları…

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Bugün başlayan tercih maratonu 29 Temmuz 2019 Pazartesi günü sona erecek.

2019 YKS TERCİH SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

TYT VE AYT PUANI İLE HANGİ TERCİHLER YAPILIR?

TYT puanları ile yalnızca önlisans program tercihi yapılabilir.

AYT'den 180 puan ve üzeri alan adaylar lisans tercihi yapabilir. 

YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

24 TERCİH HAKKI VAR

YKS tercihlerini yapacak öğrencilerin 24 tercih hakkı var. Bu hakların tamamını kullanmak zorunlu değil. 

Adayların vakıf üniversiteleri ve bursluluk koşullarına dikkat etmeleri ve sisteme giriş yaparken program kodlarını yanlış yazmamaları gerekiyor. Bazı programların özel şartları bulunuyor. Bu şartlara dikkat etmeden tercih yapan öğrenciler kayıt esnasında hüsrana uğrayabilirler.

TERCİHLERDE BAŞARI SIRALAMASI MI PUAN SIRALAMASI MI OLMALI?

Özellikle lisanstan tercih yaparken başarı sıralamasını baz almak gerekiyor. Önlisanstan tercih yaparken ise başarı sıralamasına bakıldığı gibi puana göre de tercih yapılabiliyor.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU

YÖK Atlas tercih robotu ile puanınız ve başarı sıralamanıza göre üniversiteleri listeleyebilir, tercih listenizi oluşturabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN