'YÖK Doktora Bursu' başvuruları başladı

'YÖK Doktora Bursu' başvuruları başladı

'100/2000 YÖK Doktora Bursu' güz dönemi başvuruları başladı. Yurt içindeki devlet üniversitelerinde 100 öncelikli alanda burs verilmesini kapsayan program için üniversiteler başvurularını 10 Ocak'a kadar yapabilecek

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığınca yürütülen yurt içindeki devlet üniversitelerinde 100 öncelikli alanda burs verilmesini kapsayan '100/2000 YÖK Doktora Burs Programı' başvuruları başladı.

YÖK'ün internet sitesinde yer alan duyuruya göre, yükseköğretim kurumları, başvurmak istedikleri alanlar için bugünden itibaren 10 Ocak saat 17.00'ye kadar 'webuyg.yok.gov.tr/doktora' adresinden başvurularını yapacak. İlan edilen öncelikli alanlardan, en fazla 5 alan için en az 3 kontenjan talep edilerek başvuru yapılabilecek. 

ÖNCELİKLİ ALANLAR GÜNCELLENDİ

Bu aşamada sadece üniversitelerin kontenjan taleplerine yönelik başvurular alınacak. Öğrencilere yönelik başvurular, bu başvuruların sonuçlanması sonrasında kontenjan hak eden üniversitelerce ilan edilecek. 

'100/2000 YÖK Doktora Burs Programı' güz dönemi kapsamında 100 öncelikli tematik alanda da güncellemeye gidildi.

Bu kapsamda yeni eklenen öncelikli alanlar şöyle:

"Enerji depolama, güç elektroniği, motor teknolojileri, savunma teknolojileri (Yönlendirilmiş ve yoğun enerji teknolojileri, görünmezlik teknolojileri, yüzey ve kaplama teknolojileri, uydu tasarımı, patlayıcı davranışları ve detonasyon teknolojisi, çağdaş radar teknolojileri, hava platformu tasarımı, güdüm teknolojileri), Doğu Akdeniz çalışmaları, kamu diplomasisi, kırsal kalkınma, soykırım çalışmaları, uluslararası çatışma çözümleri/müzakere ve arabuluculuk, dil ve konuşma terapisi, fizik tedavi ve rehabilitasyon." 

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN