YSK, İstanbul için gerekçeli kararını bugün de açıklamayacak

YSK, İstanbul için gerekçeli kararını bugün de açıklamayacak

6 Mayıs'ta İstanbul seçimini iptal eden YSK, 15 gündür gerekçeli karar için mesai yapıyor. Kamuoyu ile dün paylaşılması beklenen karar ertelemişti. Ertelenme nedeni olarak ise muhalif üyelerin 'şerhi' gerekçe gösterilmişti. Gerekçeli kararın bugün de açıklamayacağı öğrenildi.

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart'taki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın seçimini 6 Mayıs'ta iptal etti. İptal kararının üzerinden 15 gün geçmesine rağmen YSK gerekçeli kararını kamuoyu ile paylaşmadı. Gerekçeli kararın bugün de açıklamayacağı öğrenildi.

Dün, YSK'nın gerekçeli karar yazımında sona geldiği, kararın 200 sayfanın üzerinde olduğu ve kamuoyu ile paylaşılacağı haberi gelmişti. Fakat yaklaşık 2 saat süren Kurul toplantısının ardından gerekçeli kararın açıklanmayacağı belirtilmişti.

Gerekçeli kararın, dün açıklanmamasının nedeni olarak da seçimlerin yenilenmesine muhalefet eden ve ret oyu kullanan 4 muhalif üyenin ek süre talep etmesi olduğu öğrenilmişti. Ek sürenin, gerekçeli kararda daha önce belirtilmeyen yeni hususlar nedeniyle istendiği belirtilmişti.

Muhalif üyelerin karşı oylarına son şeklini vermelerinin ardından gerekçeli karar ilan edilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN