YSK, İYİ Parti'nin başvurusunu reddetti

YSK, İYİ Parti'nin başvurusunu reddetti

İYİ Parti'nin YSK'ya İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi için kararın gözden geçirilmesine dair yaptığı başvuru reddedildi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) AK Parti ve MHP'nin itirazları üzerine İstanbul seçimlerini iptal etmesinin ardından İYİ Parti'den yeni bir adım geldi. 

İYİ Parti, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin iptali ve yenilenmesi kararının yeniden değerlendirilerek karardan dönülmesi ya da yerleşik içtihatlar doğrultusunda ''tam kanunsuzluk'' nedeniyle seçimin iptal edilmesi talebiyle itirazda bulundu.

Dilekçede, sandık kurulunun hukuka aykırı oluşturulması halinde bu durumun seçim sonucuna oy sayısı bakımından nasıl bir etkisi olacağının ortaya konulması gerektiği belirtildi.

YSK REDDETTİ

YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilerek yenilenmesine ilişkin kararın yeniden değerlendirilmesi talebiyle İYİ Parti'nin yaptığı başvuru reddetti.
 

AKŞENER'İN TEPKİSİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugünkü parti grup toplantısında "YSK'nın kararından utanıyorum" demişti. Kararın hukuki olmadığını ifade eden Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve referandumun da incelenmesi gerektiğini söylemişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN