Yunan pilotun Türk savaş gemisine kilitlendiği iddiası yalan çıktı

Yunan pilotun Türk savaş gemisine kilitlendiği iddiası yalan çıktı

Yunan savaş uçağının Türk savaş gemisine kilitlendiği iddiasının yalan olduğu ortaya çıktı. Türk askeri kaynakları, görüntülerin kendi gemileriyle eğitim yaparken çekildiğini ve iddianın kesinlikle doğru olmadığını belirtirken, söz konusu paylaşımı ise Yunan tarafının 'algı operasyonu' olarak değerlendirdi.

Ege Denizi üzerinde Yunan savaş uçağının denizde kendi halinde seyreden Türk savaş gemisine kilitlendiği iddiası ile ilgili gerçek ortaya çıktı. Askeri kaynaklara göre iddianın kesinlikle doğru olmadığı söz konusu paylaşımın da Yunan tarafının ‘algı operasyonu’ olarak değerlendirildiği belirtildi.

GÖRÜNTÜLER 'TÜRK SAVAŞ EĞİTİMİ'NDEN

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre Türk askeri kaynakları, bu görüntülerin kendi gemileriyle eğitim yaparken çekilmiş olduğunu, görüntülerin de teknik olarak ‘kilitlenme’ veya ‘harp’ modu değil ‘eğitim’ modunu gösterdiğini açıkladı. Kaynaklar, görüntülerin Kasım ayı ortalarında çekildiğini, ‘kilitleme’ değil, head up displayde ‘görüntü sergilemesi’ olduğunu ve mesafenin 25 mil civarında olabileceğini değerlendirdi.

19-12/09/5dede8b32269a208e4bdc6bb.jpg

Kaynaklar pilot kokpitinde bulunan bu görüntünün Yunan basınına verilmesini dikkat çekici buldu.

Bu görüntü disiplin ve kontrol zayıflığı olarak nitelendirildi.

YUNAN GAZETECİNİN İDDİASI YALAN ÇIKTI

Olay Yunan pilotun Türk savaş gemisine kilitlendiği görüntüleri bir gazeteci aracılığıyla sosyal medyadan paylaşmasıyla duyulmuştu. Yunan gazeteci, Fransız yapımı Mirage 2000 model bir savaş uçağıyla Türk gemisinin üzerinden uçarak onu taciz eden Yunan pilotun gemiyi bombalamak üzere kilitlendiği anları paylaştığını iddia etmişti. Yunan savaş pilotu, yaptığı paylaşımda ''Türkler bu dilden anlar'' şeklinde çirkin ifadeler kullanmıştı.

 

19-12/09/5dede8c62269a208e4bdc6bd.jpg

YUNAN PİLOTUN PAYLAŞTIĞI GÖRÜNTÜ 2018’DE YAYINLANMIŞ

Öte yandan Yunan pilotun çirkin iddialarına kaynak olarak paylaştığı görüntülerin de internet sitelerinde 2018 yılında yayınlandığı ortaya çıktı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN