Yunanistan ile ilgili gizli görüşme

Yunanistan ile ilgili 
gizli görüşme

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Yunanistan ile yürütülen borç görüşmelerini masaya yatırmak için resmi kreditörlerle Berlin'de gizli bir zirve yaptığı öne sürüldü.

Reuters haber ajansı, dün başkent Berlin'de Almanya Başbakanı Merkel’in ev sahipliğinde Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi’nin katılımıyla Yunanistan’ın borç görüşmelerinde izlenecek adımlara ilişkin gizli bir görüşme yapıldığını öne sürdü. 

Söz konusu haberde, görüşmeye katılanların Atina ile müzakereleri ele aldığı ve gelecek günlerde Atina ile borç görüşmelerinde bir anlaşma sağlamak için yoğun şekilde çalışma konusunda anlaştıkları belirtildi.

“Yakın temas içindeler”

Reuters, söz konusu haberinde ismini açıklamadığı bir hükumet sözcüsünün, "Onlar, işlerin gerçek yoğunlukla devam etmesi konusunda anlaştılar. Görüşmelerde yer alan katılımcılar son günlerde yakın temas içindeler ve bunun gelecek günlerde hem kendi aralarında hem de Yunanistan hükümetiyle devam etmesini istiyorlar" ifadelerine yer verdi.

Die Welt gazetesi ise konuya ilişkin haberinde Yunanistan ile yapılan görüşme sürecinde sona gelindiğine işaret ederek, ismini açıklamadığı bir hükumet yetkilisinin "Oyunun sonu başlıyor. Toplantı, Yunanistan'a son teklifi yapmayı amaçladı" şeklinde konuştuğunu aktardı.  

“Kreditörler ortak bir pozisyon alacak”

Alman ZDF televizyonu da söz konusu zirvede kreditörlerin ortak bir pozisyon alınması noktasında anlaşmaya vardığını belirtti.

Öte yandan, 300 milyon avrosu cuma günü olmak üzere IMF’e 1,6 milyar avro ödeme yapması gereken Yunanistan'a acilen sıcak para akışı sağlanamadığı takdirde ülke temerrüt riskiyle karşı karşıya kalacak.

Yunanistan İçişleri Bakanı Nikos Vuçis, katıldığı bir televizyon programında, Yunanistan’ın 5 Haziran ile 19 Haziran arasında IMF’ye 1,6 milyar avroluk geri ödeme yapması gerektiğini, ancak, bu paraların devletin kasalarında bulunmadığı için ödemenin yapılamayacağını açıklamıştı. 

 

FRANKFURT/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN