Yunanistan Türkiye'ye karşı SİHA satın alacak

Yunanistan Türkiye'ye karşı SİHA satın alacak

Yunanistan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'e konuşlandırdığı İHA'lara karşı koymak için İsrail ve ABD yapımı silahlı insansız hava araçları (SİHA) satın alacak.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarıyla başlattığı süreç kapsamında Ankara'nın bölgede bulunan sondaj ve savaş gemilerini korumak amacıyla insansız hava araçlarını (İHA) göndermesinin ardından Yunanistan'dan karşı hamle geldi.

The Times’in aktardığı habere göre, Türkiye, Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerini sürdürürken Kuzey Kıbrıs'a yolladığı İHA'lara karşı kullanılabilecek ABD ve İsrail yapımı İHA filosu satın alacak.

Dün gece parlamanetoya bilgi veren Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, "Silahlı kuvvetlerimiz egemenliğimize yönelik potansiyel tehlikelere karşı koymak için angajman kurallarını belirledi. Bu kurallara Türk İHA'larını hareket edemez hale getirmek de dahil" ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN