Yunanistan'dan mültecilere karşı yüzen bariyerler

Yunanistan'dan mültecilere karşı yüzen bariyerler

Yunan hükümeti Türkiye’den gelen mültecileri yüzen bariyerlerle engellemeye çalışacak. Bir ağ şeklinde yapılması öngörülen bariyerler, suyun üst yüzeyinde 1 metre yüksekliğinde, suyun altında ise yaklaşık yarım metre derinliğinde bir engel oluşturacak.

KARAR/AVRUPA

Türkiye üzerinden Yunanistan’a gitmeye çalışan mülteciler, yüzen bariyerlerle engellenecek. Yunan Savunma Bakanlığı bariyerler için önümüzdeki çarşambaya kadar teklif sunmak üzere dört firmayı görevlendirdi. İhaleyi kazanan firmanın önümüzdeki üç ay içinde ilk bariyeri üretmesi öngörülüyor.

'ACİL ÖNEMLİ' OLARAK NİTELENDİRİLİYOR

İhale talimatnamesinde bariyerler 'acil önemli' olarak nitelendiriliyor. Bariyerlerin artan göçmen akımını durdurmak için acil olarak gerektiği belirtilirken, bu bariyerin uzunluğunun 2,7 km olacağı ifade edildi.

Yunam Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, bariyerlerin ne derece işe yarar olduğunu tespit etmek istediklerini söyledi.

MALİYET 500 BİN DOLAR

İnşa edilen bariyerler Yunan ordusu tarafından kurulacak. Bir ağ şeklinde yapılması öngörülen bariyerler suyun üst yüzeyinde 1 metre yüksekliğinde suyun altında ise yaklaşık yarım metre derinliğinde bir engel oluşturacak. Görünebilmesi için turuncu ve sarı renklerde olan bariyerlerde görünürlük için sinyal ışıkları da kullanılacak. Bariyer üretim maliyeti ise 500 bin dolar.

TEDBİRLER SERTLEŞİYOR

Yunanistan bahar ve yaz aylarında yeni göçmen dalgasından endişe ediyor. Şu anda 42 bin göçmen başta Lesbos adası olmak üzere çeşitli Yunan adalarında ağır koşullar altında yaşamını sürdürüyor. Yunan hükümeti göçmenler karşı daha sert tutum kararı almıştı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN