Yunanistan'dan Türk F-16'larına taciz

Yunanistan'dan Türk F-16'larına taciz

Yunan jetleri, Ege Denizi üzerinde devriye uçuşu yapan Türk F-16'larına "kilit atarak" tacizde bulundu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 8 F-16 savaş uçağı, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yaptı.

Türk savaş uçaklarından birisine, Yunanistan'a ait F-16'larla 1 dakika 25 saniye süreyle "kilit atılarak" tacizde bulunuldu. Bunun üzerine Türk pilotları da gerekli reaksiyonu gösterdi.

Öte yandan, Türkiye-Suriye sınır hattı boyunca Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 10 F-16 savaş uçağı devriye uçuşu gerçekleştirdi.

66 kaçak yakalandı

Bu arada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 514, Türkiye'den de Suriye'ye geçmeye çalışan 12 ve Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı geçmek isteyen 66 şahsın yakalandığı bildirildi.

Açıklamada, kara hudutlarından yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan toplam 592 kişinin yanı sıra deniz hudutlarından 365 ve Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan bin 880 kişinin yakalandığı kaydedildi.

AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN