Yurt dışı üretici fiyatlarında Nisan’da yıllık artış yüzde 33.43

Yurt dışı üretici fiyatlarında Nisan’da yıllık artış yüzde 33.43

Yurt dışı üretici fiyat endeksi Nisan ayında aylık yüzde 4.93, yıllık yüzde 33.43 oranında artış gösterdi.

Türkiye içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE) Nisan ayında, aylık yüzde 4.93, yıllık yüzde 33.43 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, YD-ÜFE Nisan ayında aylık bazda yüzde 4.93, geçen yılın Aralık ayına göre yüzde 8.54, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33.43 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 40.62 arttı.

İSTANBUL / DHA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN