Yurtdışından gelenler Türkiye’de nerede Covid-19 testi yaptırabilir?

Yurtdışından gelenler Türkiye’de nerede Covid-19 testi yaptırabilir?

Koronavirüsün dünyaya hızlı bir şekilde yayılması devam ederken ülkeler de yurtdışından gelen misafirlerine yönelik Covid-19 test merkezleri kuruyor. Türkiye’ye gelenler de çeşitli yerlerde koronavirüs testi yaptırabiliyor.

Kovid-19'u çevreleyen test ve seyahat gereksinimleri konusundaki gelişmeler sık ​​sık değişmeye devam ederken, bir sabit var: Türkiye, devam eden pandemi sırasında test ve tedavi sunmada örnek bir rol oynadı. Hatta bazı havalimanlarına Kovid-19 test merkezi bile kurdu.

YURT DIŞINDAN GELENLER TÜRKİYE’DE NEREDE KOVİD-19 TESTİ YAPTIRABİLİR

Uluslararası seyahat için gerekli olsun ya da olmasın ve semptomlardan muzdarip olup olmadığına bakılmaksızın, COVID-19 için teşhis testleri, ülke çapında yüzlerce test merkezi ile Türkiye genelinde düzenli olarak kullanıma sunulmuştur.

İster oyundaki ‘izleme ve izleme’ sistemi, ister hükümetin rastgele test çalışmaları yürütmesi nedeniyle, Türkiye günde 100 binden fazla test yapıyor ve bugüne kadar 12 milyondan fazla insanı test etti. Artık herhangi bir Türk veya yabancı, yabancı veya ziyaretçinin Türkiye'de teşhis amaçlı bir yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yaptırması mümkün.

Uzman olmayan kişiler için, iki temel Kovid-19 testi türü vardır; tanı testi ve antikor testleri. Teşhis testi, bir kişinin halihazırda etkilenmiş ve dolayısıyla bulaşıcı olup olmadığını gösterebilirken, antikor testi, antikorların, bir tehdide yanıt olarak kişinin bağışıklık sistemi tarafından oluşturulup oluşturulmadığını gösterir. Ağırlıklı olarak bir PCR (Polimeraz Zincir Reaksiyonu) testi olan tanısal test, Türkiye genelinde düzenli olarak mevcuttur, oysa antikor testinin izini sürmek imkansız olmakla birlikte, kuşkusuz daha zordur. çoğu özel hastane ikincisini sunar. Hızlı test kitleri mevcut olsa da, virüsün genetik materyalinin kanıtlarının teşhisinde PCR testi kadar doğru oldukları düşünülmemektedir. PCR testleri genellikle burun veya boğaz swabları kullanılarak yapılırken, antikor testi kan çalışması yoluyla yapılır.

Şu anda ülke genelinde 78 farklı ilde bulunan 245 farklı test merkezi bulunmaktadır. Bu rakamın dışında 101 test merkezi İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya olmak üzere beş büyük şehirde bulunmaktadır. İstanbul tek başına bu tür merkezlerin 45'ini oluşturmaktadır. Bunlar arasında devlet hastaneleri ve özel hastaneler, laboratuvarlar ve uluslararası havaalanları yer almaktadır. Bununla birlikte, farklı olan, bunların nerede, neden ve nasıl olduğudur.

184’Ü ARAYARAK BİLGİ ALINABİLİYOR

Öncelikle ve en önemlisi, Türkiye Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 ve sağlık hizmetleri ile ilgili soruları özel olarak yanıtlamak için bir telefon hattı kurdu. 184'ü arayarak, bir operatöre kolayca ulaşabilir ve kişisel durumunuz hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Genelde olduğu gibi, Türkler her zaman uyum sağlamaya çalışırlar, birisinin ehliyetsiz olduğu veya bir test merkezine kendi başlarına ulaşmada zorluklarla karşılaştığı bireysel durumlar olabilir ve öyleyse, daha fazla bilgi için aranacak numara budur. Aksi takdirde, kamu ve özel hastaneler, laboratuarlar ve uluslararası havaalanları, aynı gün geri dönüşü olan sonuçlarla tanısal PCR testleri sunmak için kurulur.

Türkiye'de uluslararası havalimanlarında gerçekleştirilen testlerin çoğunlukla yolcuların dış hat uçuş gereksinimleri ile ilgili olduğunu unutmayın. Diğer bir deyişle, havaalanlarının çoğunda yapılan testler, sınıra varmadan 48 saat veya en fazla 96 saat önce alınan negatif PCR testini zorunlu kılan, Almanya tarafından empoze edilenler gibi uluslararası uçuş gerekliliklerine bağlıdır. . Örneğin Birleşik Krallık ve ABD'nin iç hat seyahatleri için bu tür gereksinimleri yoktur. Bununla birlikte, Birleşik Krallık'a uçan yolcuların Halk Sağlığı Yolcu Yer Belirleme Formuna sahip olmaları istenir. Yine de, bu ayın başlarında Türkiye ve kısa süre önce İtalya, İngiltere'ye dönen yolcular için iki haftalık kendi kendine tecrit gerektiren ülkeler listesine eklendiğinden, uluslararası uçuş kısıtlamaları günlük olarak değişiyor.

yurtdisindan-gelenler-turkiyede-nerede-covid-19-testi-yaptirabilir.jpg

İSTANBUL HAVALİMANI’NDA TEST İMKÂNI

Kapıkule ve Sarp sınır kapılarının yanı sıra İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Ankara Esenboğa, Antalya, İzmir Adnan Menderes, Dalaman, Bodrum, Adana ve Trabzon PCR testi sağlayan havalimanlarından bazılarıdır. Ancak günlük kapasite limitlerinden dolayı kullanılabilirlik ve bekleme süreleri değişebilir.

Bununla birlikte, belirli bir havalimanı diğerlerinden sıyrıldı: İstanbul Havalimanı (IST). Türkiye şu anda herhangi bir uluslararası geliş için zorunlu karantina uygulamadığından ve havalimanının geniş test kabiliyetlerine sahip olması nedeniyle, birçok yolcu, eve dönmeden önce test yaptırmaları gerektiğinde İstanbul'da mola vermeyi tercih ediyor.

Sınav merkezi, pasaport kontrolü veya gümrükten sonra Giriş 14'e yakın Seviye eksi 1 Giriş Salonunda yer almaktadır, bu nedenle Türkiye'ye giriş için uygun yasal belgeleri olmayanlar veya biniş kartı olmayanlar alana giremeyecektir.

Bölgeye vardığınızda, önce girişte bulunan numara alma makinesinden numaranızla sıraya girmeniz gerekecek. Ardından, test ücreti için ödeme yaptıktan sonra, size verilecek barkodlu test tüpleri ile test kabinlerine gitmeniz gerekecektir. Tüm sürüntü prosedürü yaklaşık 30 saniye sürer.

Örnekler havaalanı sahasında Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi laboratuvarlarında test edilmektedir. Ortalama olarak, test sonuçları 2,5 ila 4 saat içinde çıkıyor, ancak yolcuların en az 5 veya 6 saat önce gelmeleri tavsiye ediliyor. Daha erken uçuşları olanlara öncelik verilmez, bu nedenle bol zamanınız olduğundan emin olun. Kimlik numaranızın son dört hanesini girdikten sonra test sonuçları devletin e-nabız uygulamasından dijital olarak indirilebilir.

Test sonucunuz negatifse, tebrikler ve gününüze devam edin. Ama olumlu ise, Türklerin dediği gibi "geçmiş olsun" ve terminaldeki özel odanızda karantinaya girmeye hazır olun. Yetkililer uyarıldıktan sonra, temas izleme ekibi size bir hastaneye kadar eşlik edecek. Durumunuza bağlı olarak, size evde izolasyon veya hastanede tedavi önerilecektir.

BİR HASTANEDE YA DA KLİNİKTE TEST YAPTIRABİLİR MİYİM?

Uluslararası havalimanları, öncelikle yolcular için uçuş detaylarının kanıtı ile testler gerçekleştirirken, birçok özel hastane de bu hizmeti veriyor. Testler öncelikle burun swabları ile yapılır ve sonuçlar genellikle aynı gün verilir. Bir yolcunun test sonucu pozitif çıkarsa, kendisine talimat verilir, gerekirse ilaç verilir ve gerekirse hastanede tedavi edilir veya duruma göre 10 ila 14 gün karantinaya alınır.

Bununla birlikte, Türkiye'de bir kişinin semptomları, belirli bir tıbbi şikayeti veya sadece endişeleri varsa, kişisel durumlarını tartışmak için bir doktorla randevu almaları tavsiye edilir, ardından doktor test ve daha fazla sağlık bakımı için ilgili talimatları verecektir. Bazen PCR testine ek olarak, herhangi bir solunum hasarını değerlendirmek için tomografi gibi daha ileri kontrol mekanizmalarının yanı sıra bir kan testi de istenir. Sigorta kapsamına bağlı olarak, özel kurumlarda test, çoğu kıyı bölgesinde uygulandığı için ortalama 250 TL veya 30 Euro'dur. Test sonucu pozitif çıkan Türk vatandaşları için gerekli tüm ilaçlar ücretsiz olarak sağlanacaktır. Yabancılar için, Türkiye'de de teminat sağlayacak bir dizi seyahat sigortası seçeneği bulunmaktadır.

TEST MERKEZLERİ NASIL BULUNUR?

Türkiye genelinde mevcut olan test merkezlerinin tam listesi burada bulunabilir .

Yabancılar arasında popüler bir tatil beldesi olan Bodrum'da testler Bodrum Devlet Hastanesi, Bodrum Amerikan Hastanesi ve Acıbadem Hastanesi'nde yapılıyor, ancak birçok özel klinik de testleri yapıyor ve tescilli laboratuvarlarda değerlendirilmek üzere gönderiyor. Marmaris'te Kovid-19 testleri özel Ahu Hastanesi'nde, Antalya'da Antalya Medical Park, Antalya Tıp Merkezi, Alanya Anadolu Hastanesi, Lara Anadolu Hastanesi ve Side Anadolu Hastanesi'nde gerçekleştiriliyor bölgesel seçeneklerden sadece birkaçı.

Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Merkez ve Acil Laboratuvarları, Memorial Ankara ve Medical Park hastaneleri dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere onlarca seçenek vardır. İstanbul'da onlarca hastane ve laboratuvarda testler mevcut, bu yüzden hangisinin daha erişilebilir olduğuna karar vermek için listeyi kontrol edin, ancak birkaçını belirtmek gerekirse Kadıköy ve Şişli'de Florence Nightingale, Kadıköy'de Acıbadem, Beşiktaş ve Maslak Amerikan Hastanesi var. Ulus'ta Nişantaşı ve Liv Hospital'da.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN