Zam iktidara serbest muhalefete yasak

Zam iktidara serbest muhalefete yasak

İstanbul’un suyuna yüzde 20 zam yapılmasını öngören madde İBB Meclisi’nde AK Parti ve MHP üyelerinin ret oyu ile iptal edildi. İBB muhalefeti bunu bir zafermiş gibi karşıladı. Vatandaşlar da yeni bir zam haberinin olmamasına sevinirken “Keşke elektriğe, doğal gaza, tekele, çaya ve süte yapılan zamlarda da aynı hassasiyet gösterilseydi” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük kuruluşlarından olan ve kentin su ihtiyacının karşılandığı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) 2020 bütçesine göre, 2020 yılı su satış tarifeleri teklifine göre, 0-15 metreküpe kadar olan kullanımlar için uygulanan 4 TL’lik metreküp fiyatı, 1 Aralık’tan itibaren 4,80 TL olması ön görülüyordu. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı devam meclisinde suya yüzde 20 zam yapılmasını öngören madde mecliste AK Parti ve MHP üyelerinin red oyu ile iptal edildi. Böylece, 2020 yılı Mayıs ayına kadar eski tarifenin uygulanmasına karar verilmiş oldu. Karar AK Parti ve MHP tarafından büyük coşkuyla zafer edasında karşılandı. Tüketici zamsız su tüketimini yeni yılın ilk 5 ayında kullanacak. Öte yandan İBB Meclisi’nden geçmeyen zam, seçim öncesi yapılan indirimleri ve seçim sonrası yapılan çifte zamları hatırlattı. Büyük bir kısmı seçim sonrasında gerçekleşen elektriğe yüzde 60, doğal gaza yüzde 52, akaryakıta yüzde 25, tekel ürüne yüzde 60, beyaz ete yüzde 40, süte yüzde 50, çaya yüzde 30, şekere yüzde 40, gıda ürünlerine yüzde 20 zam yapılmıştı. Suya zam olmamasına sevinen tüketiciler “Keşke sadece 2019 yılında yapılan zamlarda da aynı hassasiyet gösterilseydi” dedi.  

Su zammının geri çekilmesiyle ilgili konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye meclisinde İSKİ’nin su zammı teklifinin AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesine “Ucuz kahramanlık” diyerek tepki gösterdi. İmamoğlu “Ucuz olduğu kadar da anlamsız bir siyasi hareket. Hangi zamma karşısınız? Elektrik, akaryakıt, doğalgaza mı karşısınız. Tüm bu zamları üst üste koyduğunuzda Türkiye’de ortalaması yüzde 50’nin üzerinde. Kapılarına su zammı, afiş bırakmalar bunlar çok komik işler. Vatandaşın aklıyla alay etmeyin. Bu zammı yapılmasını istemediniz mi? Ben de sizi davet ediyorum, Ankara’daki milletvekillerimize seslenin bu millet adına bütün zamları geri alsınlar. Bizim bir sorunumuz yok o zaman, kâra geçeriz. Bütün bu bahsettiğim etkin zamları geri alsınlar o zaman. İSKİ de rahatlasın millet de rahatlasın” diye konuştu. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN