Zekeriya Öz yakalandı mı? Zekariya Öz nerede yakalandı? İddiaları doğru mu?

Zekeriya Öz yakalandı mı? Zekariya Öz nerede yakalandı? İddiaları doğru mu?

Ergenekon, 17 Aralık gibi davalarla adını duyuran firari savcı Zekeriya Öz’ün yakalandığı iddiası, son dakika olarak paylaşılmıştı. Ancak Zekeriya Öz’ün yakalanıp yakalanmadığı konusu resmî makamlarca açıklanmadı. Söz konusu iddia da doğru çıkmadı. İşte detaylar…

‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan hakkında iddianame hazırlanan ve nerede olduğuna dair net bir bilgi paylaşılmayan firari savcı Zekeriya Öz ile ilgili birçok spekülasyon çıkmaya devam ediyor. Zekeriya Öz’ün nerede olduğu ve yakalanıp yakalanmadığı konusu karar.com’da…

YAKALANDI MI?

Gelen son dakika haberlerinin ardından ‘Zekeriya Öz yakalandı mı, nerede yakalandı?’ soruları sosyal medyada sıkça sorulurken, iddialarla ilgili resmî makamlardan bir açıklama yapılmadı. Zira İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili gelişme olunca; kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurmuştu. Sosyal medyada çıkan ‘Zekeriya Öz yakalandı’ iddiaları da gerçeği yansıtmadı.

ZEKERİYA ÖZ KİMDİR?

1968’de Bursa'da doğan Zekeriya Öz, üniversiteye kadar eğitimini memleketinde bitirdikten sonra, lisans eğitimi için İstanbul'a geldi. Lise mezuniyetinin ardından İstanbul Üniversitesi'nde okumaya başlayan Zekeriya Öz, buranın Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

1991’de lisans eğitimini bitirdi, 1997 yılına dek Bursa Barosu'na kayıtlı avukatlık yaptı. 1997’de de Hâkim ve Savcılar Sınavı'nı kazanmasının ardından Bursa Barosu'ndaki kaydını sildirdi ve savcı oldu.

1999’de askerlik vazifesi için teslim oldu. Vatani görevini yaptıktan sonra sağlık sorunları sebebiyle sağlık kurulunun karşısına çıktı ve 3 ay süreyle hava değişimi aldı. Bu sürede kilo vermesi istenen Öz, yeterince kilo veremediği için tekrar üç ay süreyle hava değişimi aldı. Yine yeterince kilo veremediği için obezite sorunundan ötürü 'Askerliğe Elverişsizdir' raporu verildi.

19-12/18/zekeriya-ozjpggjpgg.jpg

2004’te İstanbul, Ümraniye'ye atandı ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı oldu. 2007’de başlayan Ergenekon Soruşturması'nı yöneten savcılardan birisiydi. 12 Mayıs 2015 yılında HSYK, Zekeriya Öz’ü meslekten ihraç etti.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

FETÖ'cülerle ilişkisi olduğu belirlenen Öz hakkında tutuklanması için yakalama kararı çıkarıldı. 10.08.2015 tarihinde yakalama kararından saatler önce Zekeriya Öz'ün Sarp sınır kapısından Gürcistan' gittiği ve oradan Ermenistan'a, daha sonra da Almanya'ya geçerek iltica talebinde bulunduğu tespit edildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN