Zil çaldı, trafik çilesi kaldığı yerden devam

Zil çaldı, trafik çilesi kaldığı yerden devam

Yarıyıl tatili bitti, 18 milyon öğrenci ders başı yaptı. Yoğun sınav temposunun yaşanacağı ikinci dönemin ilk gününe şehitler damga vurdu. Birçok okulda vatan için canını verenler anılırken, Hatay’da şehit düşen lise öğrencisi Fatma Avlar’ı okulu unutmadı.

Yarıyıl tatili bitti, ikinci dönem için ilk ders zili dün çaldı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan 18 milyon öğrenci ile bir milyon öğretmen ders başı yaptı. Yoğun sınav temposunun hakim olacağı ikinci dönemin ilk gününe şehitler ve okul önlerinde alınan güvenlik önlemleri damga vurdu. Erzincan’daki tüm okullarda Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerlerin isimleri okunurken, Hatay Reyhanlı’da 31 Ocak’ta şehit düşen 17 yaşındaki Fatma Avlar’ın fotoğrafı okulunun girişine asıldı. Emniyet ekipleri, 81 ilde güvenlik uygulaması yaptı, İstanbul’daki uygulamalarda 2 bin polis görev aldı. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın koordinasyonunda 39 ilçede ve 150 noktada gerçekleştirilen uygulamaya, Çocuk Şube, Asayiş Şube, Önleyici Hizmetler Şube, Özel Harekat Şube, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube, Trafik Denetleme Şube müdürlükleri ile ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı 2 bin personel katıldı. Polis ekipleri, uygulama kapsamında okullar ve yakın çevrelerindeki şüpheli kişileri, park, bahçe metruk binalar, tütün mamulü satışı yapılan yerler, kahvehane, iddia ve ganyan bayi, internet kafe, oyun salonu gibi umuma açık iş yerleri ile okul servis ve diğer araçlara yönelik denetim gerçekleştirdi.

İSTANBUL’UN TRAFİK ÇİLESİ GERİ DÖNDÜ

Okulların açılmasıyla beraber 15 gün biraz da olsa rahatlayan trafik eski haline döndü. 16 bin servis aracının yola çıktığı İstanbul’da, dün sabah saatlerinde trafik felç oldu. Yarıyıl tatilinin sona ermesiyle İstanbul’da 5 bin 771 okulda, yaklaşık 3 milyon öğrenci ders başı yaptı. İstanbul’da okulların açılmasıyla yaklaşık 16 bin servis aracının da trafiğe çıkması nedeniyle sabah saatlerinde Avrupa Yakası’nda D-100 karayolu ile TEM Otoyolu’nun bazı noktalarında trafik yoğunluğu oluştu. Öte yandan trafik ekipleri öğrenci servislerini durdurarak denetledi.      

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN