Ziya Selçuk'tan tartışılan kitapla ilgili açıklama

Ziya Selçuk'tan tartışılan kitapla ilgili açıklama

Bakan Ziya Selçuk, rehber öğretmenlere dağıtılan ve başı açık kadınların çocuklara şiddet uygularken başı kapalı kadınların ise şefkat gösterirken resmedildiği kitaba ilişkin olarak, "Hata olduğu kesin" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın doğal afet, ‘terör’ ve cinsel istismar gibi olaylar karşısında psikolojik destek sağlamak amacıyla başlattığı, ‘Psikososyal Önleyici Destek Programı’ kapsamında hazırlanan kitapta başı açık kadınlar çocuklara şiddet ve istismar uygularken türbanlı kadınlar ise şefkat gösterirken resmedildi.

MEB, GÖRSELİ SAVUNDU

Söz konusu kitabın kamuoyuna taşınmasının ardından Bakanlık, bir açıklama yayımladı. Açıklamada, haberin 'maksatlı bir algı oluşturmak amacıyla' yapıldığı savunularak, "Dört görsel bir araya getirilerek bütünü yansıtmayan bir algı oluşturulmak istenmektedir" dendi.

20-02/03/752x395-milli-egitim-bakani-ziya-selcuktan-ailelere-15-tatil-uyarisi-1547634197063.jpg

"BUNU ONAYLAMAYACAĞIMI BİLİRLER"

Ziya Selçuk, dün katıldığı bir televizyon programında kitaba ilişkin sorulan soruya, Bakanlık'tan ilk yapılan açıklamadaki ifadelerin tersi cümlelerle yanıt verdi. Kitapla ilgili soruşturma başlatıldığını söyleyen Selçuk, kitapta kullanılan resimlerin de doğru olmadığını belirtti. Selçuk, "Beni az çok tanıyanlar onu onaylamayacağımı bilirler" ifadelerini kullandı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN