Biden'ın 10 günlük eylem planı netleşti: İklim krizi de ilk sırada

Biden'ın 10 günlük eylem planı netleşti: İklim krizi de ilk sırada

Yeni ABD Başkanı Biden'ın Özel Kalem Müdürü Ron Klain, yeni yönetimin ilk 10 günde atacağı adımları duyurdu. Klain, Biden'ın yemin töreninden hemen sonra koronavirüs, ekonomi, göçmen ve iklim krizi ile ilgili kararlar alacağını söyledi.

ABD'nin 46'ncı başkanı seçilen Joe Biden'ın Özel Kalem Müdürü Ron Klain, 20 Ocak'ta düzenlenecek yemin töreninin ardından yeni yönetimin ilk adımları açıkladı.

4 ANA BAŞLIK MASADA

Bloomberg'de yer alan habere göre, Biden'ın Özel Kalem Müdürü Klain'in gelecek Beyaz Saray danışmanlarına gönderdiği rapor, Biden'ın koronavirüs salgını, iklim krizi, ekonomi ve ülke genelinde protestolara neden olan ırkçılıkla mücadele gibi 4 ana gündeme odaklanacak.

Klain raporunda "Seçilmiş Başkan Biden, görevdeki ilk 10 gününde bu dört krize dikkati çekmek, acil ve geri dönülemez zararları önlemek ve ABD'nin dünyadaki yerini yeniden oturtmaya odaklanacak. Biden, yalnızca Trump yönetiminin yarattığı hasarları düzeltmek için değil, ülkeyi ileriye götürmek için adım atacak" ifadelerini kullandı.

GELENEKSEL TÖREN GİBİ OLMAYACAK

Başkanlık devir tesliminin gerçekleştiği yemin günleri ABD'de normalde federal bir tatil olarak kabul edilip çeşitli törenlerle geçse de Klain, Biden'ın birkaç yürütme adımı atacağını söyledi. Biden'ın yemin edeceği gün, koronavirüs salgını ve güvenlik tehdidi nedeniyle de geleneksel törenlerden farklı geçecek.

100 GÜNLÜK MASKE KARARI

Klain, Biden'ın ilk gününde atacağı adımların koronavirüs salgını ve ekonomik duruma odaklanacağını belirtti. Bu adımlardan birinin pandemi boyunca süren öğrenci borçlarının ve ev tahliyelerinin durdurulması olduğu belirtildi. Biden'ın aynı zamanda federal binalarda maskeyi zorunlu kılan '100 günlük maske' kararı alması bekleniyor.

Klain, Biden'ın atacağı diğer adımlarda Donald Trump'ın görevdeki ilk günlerinin aksine yasal izin sürecine dikkat edeceğini vurguladı. Klain "Biden'ın kararları, Başkan için uygun ve anayasal bir rolü yeniden inşa edecek" ifadelerini kullandı.

SINIR POLİTİKALARI DA YENİDEN DÜZENLENECEK

Klain, Biden'ın ilk 10 günde Trump'ın sınır politikalarını yeniden düzenleyeceğini, sınırı geçen ve ailelerinden ayrılan göçmen çocukları yeniden aileleriyle birleştirme sürecini başlatacağını belirtti.

Klain, yürütmenin diğer 'önceliklerini' şu şekilde sıraladı: Biden'ın 1.9 trilyon dolarlık koronavirüs ve ekonomi teşvik paketi ile asgari ücret, oy kullanma hakkı ve kadına yönelik şiddetle ilgili yasa tasarıları.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN