Son dakika! Boğaziçi protestolarında 104 kişi daha gözaltına alındı

Son dakika! Boğaziçi protestolarında 104 kişi daha gözaltına alındı

Son dakika haberi... Kadıköy, Sarıyer ve Beşiktaş'ta düzenlenen Boğaziçi protestolarında bugün 104 kişi daha gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Kadıköy, Beşiktaş ve Sarıyer'de toplamda 104 şahıs gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahıslar ile ilgili işlemler devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Son dakika haberi... Boğaziçi Üniversitesine Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör atanmasını protesto edenlere destek vermek amacıyla Kadıköy'de toplanan gruba müdahale eden polis, Kadıköy, Sarıyer ve Beşiktaş'ta 104 kişiyi gözaltına aldı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin eylem çağrısı üzerine Kadıköy'de bir hafta süreyle gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını duyuruldu.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Kaymakamlığı yasak kararına uymayan çok sayıda öğrenci ve onlara destek olmak isteyen vatandaşlar ile bazı milletvekilleri Kadıköy'de eylem yapmak istedi.

Bunun üzerine polis, göstericilere müdahale etti. Bir süre ara sokaklarda devam eden eylem sırasında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sayısının 102 olduğu açıklandı.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Akşam saat 17.30 sıralarında toplanmaya başlayan 250- 300 kişilik gruba Kadıköy Kaymakamlığı'nın 'Bahse konu yapılmak istenen toplanmaların toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu 17.maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu 32/Ç maddesi kapsamında Kadıköy ilçesi idaresinde bulunan tüm açık ve kapalı alanlarda 7 gün süre ile yasaklandığı' hususları grubun duyabileceği şekilde megafon marifeti ile söylenerek grup uyarılmıştır.

Uyarılara aldırmayan alanda beklemeye devam eden grup süpürülmek suretiyle alandan uzaklaştırılmaya başlanmış, bu esnada direnen, ısrarla uyarılara riayet etmeyen ve mukavemette bulunan şahıslara müdahale edilmiştir."

69 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ankara'da da bugün benzer eylemler yaşandı. Boğaziçi Üniversitesi'ne destek için izinsiz gösteri yapan gruba müdahale eden güvenlik güçleri, 69 kişiyi gözaltına aldı.

NE OLMUŞTU?

Dün Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin rektör atamasına ve öğrenci tutuklamalarına karşı gerçekleştirmek istedikleri basın açıklamasına izin verilmemişti.

Bunun üzerine öğrencileri dağıtmak için polis kampüse girmiş, bir grup öğrenciye müdahalede bulunmuştu.

İstanbul Valiliği, dün gece toplam 159 öğrencinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Polisin Boğaziçi Üniversitesi'ne girerek öğrencilere müdahale etmesi büyük tepki çekmiş, başta siyasi liderler olmak üzere çok sayıda kişi yaşananlara tepki göstermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN