11 kişi siyanürle intihar etti, Bakanlık araştırma komisyonu kurdu

11 kişi siyanürle intihar etti, Bakanlık araştırma komisyonu kurdu

Son 10 günde peş peşe yaşanan 'siyanürlü intihar' olaylarının ardından Bakanlık harekete geçti. Bakırköy'de 3 kişinin ölümünden sonra Bakanlık, artan intihar olaylarını ve etkilerini araştırmak için komisyon kurulduğunu açıkladı. RTÜK'ten de intihar haberleri ile ilgili "Haberde bu tarz eylemleri çözüm yöntemi gibi gösteren, öven, haklı veya meşru gösteren ifadeler kullanmayınız" uyarısı geldi.

Son 10 günde peş peşe yaşanan 'siyanürlü intihar' olaylarının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Bakanlığı, artan intihar olaylarını ve etkilerini araştırmak için bir araştırma komisyonu kurulduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Birkaç haftadır gündemde yer alan intihar vakaları karşısında derin üzüntü duymaktayız. Ayrıca bu vakaların kamuoyuyla paylaşım biçimleri, durumu daha hassas bir noktaya çekmektedir.

"GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILMASIN"

Söz konusu olayları ve etkilerini araştırmak üzere Bakanlığımız tarafından bir araştırma komisyonu kuruldu. Araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla detaylı bir rapor halinde paylaşacağız. Yaşanan bu üzücü olaylara ilişkin görüntüler mağdur aileleri olduğu kadar toplumu da defaatle yaralamaktadır. Bu nedenle vakalara ait görüntülerin paylaşılmaması konusunda tüm vatandaşlarımızdan duyarlılık beklemekteyiz.

Derin üzüntü duyduğumuz bu süreçte basın mensuplarımızın da kullanılan dil, video ve fotoğraflarla ilgili üst düzeyde hassasiyet göstereceklerine inanıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

RTÜK'TEN HABER UYARISI

RTÜK'ten de intihar haberleri ile ilgili "Haberde bu tarz eylemleri çözüm yöntemi gibi gösteren, öven, haklı veya meşru gösteren ifadeler kullanmayınız" uyarısı geldi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, siyanür kaynaklı intihar haberlerine ilişkin "Toplumumuzun, çocuk ve gençlerimizin ruhsal gelişimine olumsuz etki edebilecek haberlere karşı tavrımız katı olacaktır" dedi.

Twitter'dan açıklama yapan Şahin "Haberci dostlarımıza tekraren bir hatırlatmayı zaruri görüyorum. İntihar vakalarını haberleştirirken, nelere sebep olabileceğimizi unutmayalım. Daha önce bu konuda uyarılarımızı yaptık. Toplum sağlığına zarar veren habercilik tarzını terk etmek zorundayız. Haberde bu tarz eylemleri çözüm yöntemi gibi gösteren, öven, haklı veya meşru gösteren ifadeler kullanmayınız. RTÜK olarak, bahse konu haberleri yakın takibe aldık. Toplumumuzun, çocuk ve gençlerimizin ruhsal gelişimine olumsuz etki edebilecek haberlere karşı tavrımız katı olacaktır" dedi.

NE OLMUŞTU?
 
Son 10 günde 3 ayrı siyanürlü intihar olayı gerçekleşti. İlk olarak İstanbul Fatih'te 4 kardeş evlerinde ölü bulunmuştu, 9 Kasım'da ise Antalya'da 2'si çocuk 4 kişilik Şimşek ailesinin cansız bedenleri bulunmuştu.
 
5 Kasım'da saat 22.45'te polise, Fatih'te Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi 28/4 numaralı evin sakinlerine ulaşılamadığı ihbarı yapılmıştı.
 
İhbar üzerine eve giden ekipler, çilingir yardımıyla kapıyı açıp içeri girdiklerinde iç kapıda "Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin" notuyla karşılaşmıştı. Söz konusu notun bulunması üzerine AFAD ekiplerine haber veren polis, evde Cüneyt (48), Oya (54), Kamuran (60) ve Yaşar Yetişkin (56) kardeşlerin cesedini bulmuştu.
 
İlk incelemede, siyanür zehirlenmesi bulgularına rastlanmıştı. 9 Kasım'da da Antalya'da aynı aileden ikisi çocuk dört kişi evlerinde ölü bulunmuştu.

Eve giden polis ekipleri, Selim (36), eşi Sultan (38), çocukları Ceren (9) ve Ali Çınar Şimşek'in (5) cesedini bulmuştu. Burada da yapılan ilk incelemede siyanür zehirlenmesi bulgularına rastlanmıştı.

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN