15 Temmuz kahramanları notalarda yaşatılıyor

15 Temmuz kahramanları notalarda yaşatılıyor

Müzisyen Asaf Ekin, FETÖ darbe girişimine direnirken şehit düşenler için ‘15 Temmuz Darbesine Direnen ve Can Veren Milletimiz Anısına’ adlı bir albüm hazırladı. Ekin, ‘Anadolu rock ve özgün müzik’ türündeki albümle Ömer Halisdemir ve Erol Olçok başta olmak üzere o gece direnenlerin kahramanlıklarını notalarla anlattı.

IŞIL ÇALIŞKAN

Darbe girişimi gecesi şehit olanlar bu kez notalarda yaşatılıyor. Müzisyen Asaf Ekin, FETÖ’nün darbe girişimine karşı silah olarak sanatını kullandı. Ekin, ‘15 Temmuz Darbesine Direnen ve Can Veren Milletimiz Anısına’ adıyla çıkacak albümünü o gece tanklara karşı direnen ve kurşunlara göğüs gerenlere ithaf ediyor. Ekin, türünü ‘Anadolu rock ve özgün müzik’ karışımı olarak tanımladığı albümle bu konuda gençlerde farkındalık oluşturmayı da amaçlıyor. “Her çağın sanatçısına yüklediği bir görev vardır. Ben bunu bu topraklar için hem bir görev hem de bir borç olarak gördüm. Ben sanatın insanları birleştirici, kuşatıcı özellikleriyle birlikte bu şarkıların bu günü ileriye taşıyarak geleceğe bir köprü olmasını ve hain darbe girişiminin unutulmamasını istedim” diyen Ekin, daha önce Türkiye’deki darbelere karşı sanatsal bir tepki verilmediğini de söyledi.

‘HAYIR GUERNICA SİZE AİT’

Yaptığının aslında sanatçı için asli bir görev olduğunu belirten Ekin, ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso’yu örnek verdi: “Picasso, o dönemde İspanya’da Guernica şehrinin Naziler tarafından bombalanmasını yaptığı tabloda anlatmıştı. Picasso orada kendi toprağında gerçekleşen bir zulme karşı kayıtsız ve sessiz kalmayıp sanatını ortaya koydu. Bu tablo dünyanın birçok ülkeside segileniyor. Hatta bir Nazi subayı Picasso’ya ‘Bu resmi siz mi yaptınız?’ diye sorduğunda Picasso’nun yanıtı ‘Hayır siz yaptınız’ olmuş.”

TEK ÇARE BİRLİK OLMAK

Şarkıları 15 Temmuz gecesi eve döndüğünde yazmaya başladığını söyleyen Ekin, o gece yaşadıklarını şöyle anlattı: “Ben de o gece herkes gibi sokaktaydım. Memleketim Adana’daydım. Eşim aradı ve darbe olduğunu söyledi. Önce inanmadım sonra televizyonu açtığımda gerçek olduğunu gördüm. Yeğenlerimle dışarı çıktım.” Ekin, dış destekli oyunlara taviz verilmemesi gerektiğini belirterek “Bu vatan bizim ve burada bizim sözümüz geçmeli. Sanatımızla, kültürümüzle yani her şeyimizle kendi kurallarımızı koymalı ve uygulamalıyız. Bizim bu topraklarda alevisiyle sünnisiyle, sağcısıyla solcusuyla birlik olmaktan başka çaremiz yok” diye konuştu.

HALİSDEMİR VE OLÇOK İÇİN ŞARKI YAZDI

Asaf Ekin, albümündeki şarkılarda, 15 Temmuz gecesi öne çıkan kahramanları anlatıyor. Onlardan biri Ömer Halisdemir. Ekin, kıdemli astsubayın komutanından aldığı emirle çoluğunu çocuğunu düşünmeden vatanı için FETÖ’nün teröristlerine tek başına karşı koymasının kendisini çok etkilediğini söyledi. Çıkacak albümdeki ‘Dayan Aslanım Dayan Yiğidim’ şarkısını onun kahramanlığından esinlenerek bestelediğinin altını çizen Ekin, ‘Bir Baba’ ismini verdiği şarkısını da Erol Olçok için yaptığını ifade etti.

Ekin, sözlerine şöyle devam etti: “Erol Olçok’un 16 yaşındaki oğluyla birlikte çıktığı direnişte, vatanları için aynı imanı sergileyip şehit olmaları bu vatan toprağının anlamını daha da artırıyor. Kendilerini tanımasam da oradaki iman dolu davranışlarına göz yumamadım.” ‘Gerçek Kadınlarımız’ adlı şarkıyı ise darbeye karşı direnen kadınlar için yazdığını belirten Ekin’in bu şarkısının nakaratı şöyle: “Ellerinde bayraklarla, dillerinde dualarla sinesinde imanıyla, direniyordu gerçek kadınlarımız.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN