15 Temmuz’da hastane, sağlık ocağı ve eczaneler açık mı?

15 Temmuz’da hastane, sağlık ocağı ve eczaneler açık mı?

Darbe girişiminin ardından geçen 3. yıl, yurtta çeşitli anma etkinlikleriyle kutlanıyor. 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden sonra bu tarih, Demokrasi ve Millî Birlik Günü ilan edilerek, 15 Temmuz resmî tatil olmuştu. Her 15 Temmuz’da da ’15 Temmuz hastane, sağlık ocağı ve eczaneler açık mı?’ sorusu da vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. İşte 15 Temmuz hastane, sağlık ocağı ve eczane çalışma saatleri…

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü ‘15 Temmuz’da hastaneler ve sağlık ocakları açık mı?’ ve ‘15 Temmuz’da Eczaneler açık mı?’ soruları merak ediliyor. Bilindiği gibi 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından bu makus tarih, resmî tatil olurken, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü ilan edilmişti. Her 15 Temmuz’da hastane, eczane ve sağlık ocakları da tatil olduğu için hizmet veremiyor.

15 TEMMUZ’DA HASTANE, SAĞLIK OCAĞI VE ECZANELER AÇIK MI?

Her resmi tatilde olduğu gibi 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü de acil servisler hâricinde hastanelerde poliklinik hizmeti verilmiyor. Nöbetçi eczaneler dışında eczaneler de kapalı. Bunun yanında sağlık ocakları ise da hizmet vermeyecek.

15 TEMMUZ RESMİ TATİL

15 Temmuz'un resmi tatil olması, TBMM tarafından kabul edildi. İşte, o kanun;

MADDE 1- (1) Ankara İline bağlı “Kazan İlçesi”nin adı “Kahramankazan” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- (1) 17.3.1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “ve 1 Mayıs günü” ibareleri “,1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü” olarak ve birinci fıkrasının (C) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN