20 bin sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sözlü Mülakatlar ne zaman?

20 bin sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sözlü Mülakatlar ne zaman?

20 bin sözleşmeli öğretmen alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB tarafından yapılacak olan öğretmen alımları için başvurular 8 martta tamamlanmıştı. Peki Sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? Sözlü mülakat sınavları ne zaman? İşte Meb'in sözleşmeli öğretmenllik sınav takvimi ve tüm detaylar.

20 Bin sözleşmeli öğretmenlik alımı başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Sözlü mülakatlar ne zaman yapılacak? İşte bu soruların yanıtını haberimizde sizler için paylaşıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde alımı yapılacak olan 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı başvuruları 8 mart tarihinde sona erdi. Başvuruların tamamlanmasının ardından sonuçların ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü mülakat sınav tarihleri de açıklandı. İşte 20 bin sözleşmeli öğretmenlik alımıyla ilgili merak edilen tüm detaylar.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB, tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı başvurularının tamamlanmasıyla sonuçlar heyecanla bekleniyor. Sözlü mülakatların uygulanmasına da az bir zaman kaldı. Sonuçların açıklanacağı tarih henüz duyurulmadı. Ancak sonuçların Mart ayı içerisinde açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklandığında mebbis.meb.gov.tr adresinden erişebilirsiniz.

SÖZLÜ MÜLAKAT NE ZAMAN YAPILACAK?

2018 yıl itibariyle 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı sözlü sınavlar 14 Nisan - 8 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacak. Atamaların Ağustos ayında gerçekleştirilmesi bekleniyor. 

SÖZLÜ SINAV NASIL OLACAK?

Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere yaptıkları başvuruları onaylananlardan KPSSP10 - KPSSP121 ile KPSSP120 sonucunda her alan içi n en yüksek puan alandan başlamak üzere alanlar bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday (Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar dâhil) yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacak.

Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, ö zgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecek

Sözlü sınava katılanların sınav puanları “Sözlü Sınav Sonuç Ekranı”na işlenecek; sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecek.

KPSS’DEN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?

Adaylar, Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise ), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (İngilizce), Rehberlik, Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenliği alanları bakımından KPSSP121 puan türünden, Almanca, Arapça, Çince, Fransızca ve Rusca alanlarına KPSSP120 puan türünden, diğer alanlar bakımından ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek.

KONTENJANLAR NE DURUMDA?

Sözleşmeli öğretmen alınacak en çok kontenjan 3 bin 806 ile sınıf öğretmenliğine ayrılırken, onu 2 bin 2 ile İngilizce ve 1.907 ile din kültürü ve ahlak bilgisi branşları takip etti.

MÜLAKAT HAKKI KAZANANLAR NE YAPACAK?

7.1. Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere yaptıkları başvuruları
onaylananlardan KPSSP10-KPSSP121 ile KPSSP120 sonucunda her alan için en yüksek puan alandan başlamak üzere alanlar bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday (Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar dâhil) yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacaktır.

7.2. Sözlü sınava alınacak adaylar Ek 3’te yer alan Sözleşmeli Öğretmen Sözlü Sınav
Değerlendirme Formu üzerinden sözlü sınav komisyonunca değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

7.3. Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve
muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik
gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle
değerlendirilecektir.

7.4. Sözlü sınav komisyonunun sekretarya işlemleri, sınav merkezlerinin bulunduğu il
millî eğitim müdürlüklerince yürütülecektir.

7.5. Sözlü sınava katılanların sınav puanları “Sözlü Sınav Sonuç Ekranı”na işlenecek;
sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecektir. 7.6. Sözlü sınava alınacak adaylar http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden duyurulacaktır.

7.7. Sözlü sınav sonuçlarının ilanı Bakanlığın belirleyeceği tarihte http://meb.gov.tr
ile http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden ilan edilecektir.

8.1. Sözlü sınav sonuçlarına, sınav merkezi olan il millî eğitim müdürlüğü aracılığıyla
sınava girdiği sözlü sınav komisyonuna itiraz edilebilecektir.

8.2. İtirazlar, sözlü sınav komisyonu tarafından değerlendirilecek ve ilgililere
bildirilecektir.

8.3. Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar http://meb.gov.tr ile
http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yayınlanacak duyuruda belirtilen tarihler arasında
yapılacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN