25 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Bakan Yılmaz'dan öğretmen atamaları açıklaması

25 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Bakan Yılmaz'dan öğretmen atamaları açıklaması

Öğretmen atamalarıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 25 bin öğretmen atamasının yapılacağını duyurdu. Peki 25 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Öğretmen atamalarından son dakika gelişmelerini ve açıklamaları haberimizden görebilirsiniz.

25 bin öğretmen ataması yapılacağı son dakika haberleri arasında. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 25 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Öğretmen atamalarıyla ilgili Bakan Yılmaz'ın açıklamalarını ve detayları sayfamızdan görebilirsiniz. 

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, atama bekleyen öğretmen adaylarının beklediği haberi vererek, "Yeni öğretmen alımı dönemini başlattık. 25 bin öğretmen ataması gerçekleştirilecek. Bunlardan bin öğretmeni de belki daha fazlasını, Van'a gönderme konusunda mutabakata vardık" dedi.
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Yılmaz, valilik binasında düzenlenen eğitim değerlendirme toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Van'ın yarınını daha iyi yapmanın, eğitimin kalitesini artırmaktan geçtiğini söyledi.

Öğrencilerin sağlıklı okullarda ve çevrelerde eğitim alması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, bu kapsamda Van'da devam eden 53 projeyi kısa sürede tamamlamak için çaba göstereceklerini bildirdi.

25 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Bakan Yılmaz, eğitimin kalitesinin arttırılması için olmazsa olmaz unsurlardan birinin de öğretmen başına düşen öğrenci sayısını azaltmak olduğuna değinerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunun için daha fazla öğretmen görevlendirmek gerekiyor. Son iki yılda 3 binin üzerinde öğretmen görevlendirmesi yapıldı. Sözleşmeli öğretmen uygulamasını başlattık. Van'daki eğitimin kalitesi eskiye oranla iyi olduğunu söylüyor yöneticilerimiz. Öğretmenlerimiz ne kadar kalacağını biliyor, öğrencileri tanımaya başladılar. Yeni öğretmen alımı dönemini başlattık. 25 bin öğretmen ataması gerçekleştirilecek. Bunlardan bin öğretmeni de belki daha fazlasını, Van'a gönderme konusunda mutabakata vardık."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN