2019 Van oy kullanma saatleri (Oy kaçta kullanılmaya başlanacak, kaçta bitecek) Van seçim sonuçları

2019 Van oy kullanma saatleri (Oy kaçta kullanılmaya başlanacak, kaçta bitecek) Van seçim sonuçları

2019 Van oy kullanma saatlerini haberimizde bulabilir YSK'nın konu hakkındaki açıklamasının detaylarını öğrenebilirsiniz. Van seçim sonuçlarını da haberimizdeki linke tıklayarak takip edebilirsiniz. 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde 58 milyon seçmen oy kullanacak. Van'da ise 653,678 seçmen belediye başkanlarını ve muhtarlarını seçmek için sandık başına gidecek. Yüksek Seçim Kurulu güneşin doğma ve batma saatlerini göre illerin oy kullanma saatlerini açıkladı. İşte Van oy kullanma saatleri ve Van seçim sonuçlarına dair gelişmeler...

YSK Van oy kullanma saatlerini açıkladı. 663 binden fazla vatandaş Van'da 5 yıl il ve ilçeleri yönetecek belediye başkanlarını ve muhtarlarını seçecek. Haberimizde "Yerel seçimlerde Van'da oy kullanma işlemi kaçta başlayıp kaçta bitecek?" sorusunun yanıtını bulabilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki "Van seçim sonuçları" linkine tıklayarak sonuçların açıklanmaya başlandığı andan itibaren öğrenebilirsiniz. İşte Van seçimleri ile ilgili tüm gelişmeler...

VAN SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN 

Van Büyükşehir belediye başkanlığı için  Cumhur İttifakı adayı Necdet Takva, CHP adayı Nurettin Beyaz, HDP adayı Bedia Özgökçe Ertan ve Saadet Partisi adayı Fethullah Erbaş yarıştı. 

VAN'DA OY KULLANMA SAATLERİ

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan kararda, güneşin doğuş ve batış saatlerindeki farklılıklar dikkate alınarak bazı illerdeki oy verme süresinin başlangıç ve bitiş saatlerinin, ilgili kanunda belirtilen saatlerden ayrı ve farklı olarak belirlendiği kaydedildi.

YSK kararına göre, Van'da oy verme saati 07:00’da başlayacak 16:00’da bitecek. Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Malatya ve Kilis illerinde ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer illerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN