2019 ve 2020 kyk burs başvurusu ne zaman? KYK'dan açıklama geldi

2019 ve 2020 kyk burs başvurusu ne zaman? KYK'dan açıklama geldi

2019 ve 2020 kyk burs başvurusu ile ilgili Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) yapılan açıklamada başvuruların Ekim ayının ilk haftalarında alınacağı duyuruldu. Başvuruların alınmaya başlanması için yatay geçiş, dikey geçiş, doktora ve lisans öğrencilerinin işlemlerinin tamamlanması bekleniyor.

2019 ve 2020 KYK burs başvurularının 2019 Ekim ayının ilk haftalarında başlaması bekleniyor. KYK, yurt sonuçlarının ardından şu duyuruyu paylaştı:

"Kredi/burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak."

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından her eğitim döneminde yükseköğretim öğrencilerine yönelik burs ve kredi veriliyor. 2019-2020 eğitim öğretim döneminde burs ve krediye başvuru yapmak isteyen öğrenciler, başvuruların ne zaman başlayacağını merak ediyordu. KYK da bu nedenle duyurusunda bu konuya değindi.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları her yıl kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır.

e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir.

Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

Kredi ve Yurtlar kurumu 81 il, 152 ilçe ve 2 yurtdışında olmak üzere 500'den fazla yurtta, hizmet veriyor. Yurtlarda aylık ücret ödenerek barınılır. Yurdun fiziki yapısı ve barınma durumuna göre farklı yurt ücreti uygulanmaktadır. Standart v e özel nitelikli yurtlar olmak üzere iki tip yurt bulunur. Yaz okulu veya stajı için kalmayacaksanız Temmuz ve Ağustos ayı yurt ücretlerini ödemiyorsunuz.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN