2020 Kurban Bayramı tarihi ne zaman? Kurban Bayramı'nda neler yapılır?

2020 Kurban Bayramı tarihi ne zaman? Kurban Bayramı'nda neler yapılır?

2020 Kurban Bayramı ne zaman? 2020 resmi tatil günleri nelerdir? Kurban Bayramı'nda neler yapılır? Önümüzdeki yıl Kurban Bayramı 30 Temmuz - 3 Ağustos Perşembe - Pazartesi tarihleri arasına denk gelecek. İşte tüm detaylar...

2020 Kurban Bayramı tarihi ne zaman? Kurban Bayramı'nda neler yapılır? 2019 yılında Kurban Bayramı'nın hafta sonuna denk gelmesi tatil bekleyenleri üzdü. Bir çok kişi 2020 yılında Kurban Bayramı'nın hangi tarihler arasına denk geleceğini araştırmaya başladı. Peki 2020 Kurban Bayramı ne zaman? 2020 resmi tatil günleri nelerdir? Kurban Bayramı'nda neler yapılır? İşte yanıtlar...

2020 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN? 2020 RESMİ TATİL GÜNLERİ

Yılbaşı - 1 gün - 1 Ocak  Çarşamba          

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - 1 gün - 23 Nisan Perşembe         

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü - 1 gün - 1 Mayıs Cuma   

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı - 1 Gün - 19 Mayıs Salı        

Ramazan Bayramı  - 4 Gün - 23 Mayıs - 26 Mayıs Cumartesi - Salı

15 Temmuz Demokrasi Bayramı - 1 Gün - 15 Temmuz Çarşamba          

Kurban Bayramı - 4,5 Gün - 30 Temmuz - 3 Ağustos Perşembe - Pazartesi    

30 Ağustos Zafer Bayramı - 1 Gün - 30 Ağustos Pazar    

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - 1 Gün - 29 Ekim Çarşamba

KURBAN BAYRAMI'NDA NELER YAPILIR?

Arefe günü oruç tutulmalı, Arefe gününe hürmet edilmeli, günaha girmemeye dikkat edilmeli, çok dua ve istiğfar edilmeli ve 1000 âdet İhlas-ı şerif okunmalıdır.

Resulullahın (asm) bildirdiğine göre: "Günlerin en faziletlisi arefe günüdür. Faziletçe cumaya benzer. O, cuma günü dışında yapılan yetmiş hacdan faziletlidir. Duaların en faziletlisi de arefe günü yapılan duadır. Benim ve benden önceki peygamberlerin söylediği en faziletli söz de: Lailahe illallah vahdehu la şerike lehu. (Allah birdir, ondan başka ilah yoktur, O'nun ortağı da yoktur) sözüdür." (Muvatta, Hacc, 246)

Hazreti Aişe (ra) anlatıyor: "Allah, hiçbir günde, arefe günündeki kadar bir kulu ateşten çok azat etmez. Allah mahlukata rahmetiyle yaklaşır ve onlarla meleklere karşı iftihar eder ve: 'Bunlar ne istiyorlar?' der." (Müslim, Hacc, 436)

Resulullah (asm): "Arefe gününe hürmet edin! Arefe, Allah'ın kıymet verdiği bir gündür." demiştir.

Hazreti Ömer'in halifeliği zamanında Yahudilerden birisi: "Ey Ömer, siz bir âyet okuyorsunuz ki, o âyet bize inseydi o günü bayram olarak kutlardık." dedi. O âyet, Maide sûresinin üçüncü âyetiydi.

Cenab-ı Hak şöyle buyurmuştu: "Bugün, sizin dininizi kemale erdirdim ve size nimetimi tamamladım."

Bu âyet, hicri onuncu yılda, Veda Haccı'nda, arefe günü olan cuma günü ikindiden sonra, Peygamber Efendimiz (asm) Arafat'ta "Adba" adındaki devesinin üzerinde vakfede iken nazil olmuştu. Deve vahyin ağırlığına dayanamayarak yere çökmüştü.

Hz. Ömer (ra)'e Yahudi'den hangi âyet olduğunu öğrenince şöyle dedi: "Biz o günü ve o gün bu âyetin Hz. Peygambere (asm) nazil olduğu yeri biliriz. Cuma günü arefede bulunuyordu." demiş ve o günün bayramımız olduğuna işaret ederek arefe gününün önemini belirtmiştir.

KURBAN BAYRAMI İBADETLERİ İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZİ İNCELEYEBİLİRSİNİZ...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN