2020 TOKİ kura çekilişleri ne zaman? TOKİ konut başvuruları için geri sayım

2020 TOKİ kura çekilişleri ne zaman? TOKİ konut başvuruları için geri sayım

TOKİ her yıl yüz bin konut sosyal projesi kapsamında başvuru işlemini tamamlayan vatandaşların gözleri kura çekilişi ne zaman yapılacak sorusuna çevrilmiş durumda. Peki, 2020 TOKİ kura çekilişleri ne zaman yapılacak? İşte konunun detayları…

2020 yılı TOKİ kura çekilişleri için geri sayım devam ediyor. Kura çekilişleri son başvuru tarihinden sonra netlik kazanacak. Uzatılmaması halinde son başvuru tarihi 15 Ocak’ta sona erecek. İşte, 2020 TOKİ kura çekilişi hakkında merak edilen bazı bilgiler…

SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

TOKİ 100 Bin Sosyal Konut için başvurular 16 Aralık 2019 tarihinde başlamıştır. Proje için son başvurular 15 Ocak 2020 tarihinde sona erecektir.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN YAPILACAK?

TOKİ 100 Bin Sosyal Konut kura çekilişleri, 15 Ocak’ta sona erecek olan başvuru tarihinden sonra netlik kazanacak. Çekiliş tarihleri TOKİ’nin resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. Kuraların 31 Ocak 2020 tarihinde yapılması bekleniyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Başvurular E-Devlet üzerinde yapılabilecek. Başvuru için TOKİ’nin resmi internet sitesine girip “E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ” butonunu tıklayarak başvuru işlemine başlanır.

Ardından TOKİ 100 bin sosyal konut projesi için çıkan ekrandan, kişiye uygun olan ildeki proje seçilip, yanındaki başvur butonuna tıklanır.

Sonraki aşamada başvuru şartları ve detaylarını okuduktan sonra sayfanın en alt kısmında ONAY kutucuğu işaretlenip devam edilir. Sonrasında TOKİ 100 bin sosyal konut projesinin iki farklı tip konutu olan 2+1 ve 3+1 seçeneklerinden birisi seçilir.

Konut tipi seçiminden daha sonra onay bilgisi beklenecek. Bildirim geldikten sonra “Başvur” butonu tıklanacak. Bu aşamadan sonra başvuru ücretinin yatırılması gerekiyor.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Bunun için Ziraat Bankası tarafından ilgili şahıs adına açılacak ve SMS ile bildirilecek olan hesaba seçilen konut tipine göre 500 TL veya 1000 TL yatırılması gerekecektir.

Başvuru bedeli yatırılırken hesap kontrol edilmeli ve başvuru bedelinin başvuracak şahıs adına açılmış olan doğru hesaba yatırıldığından emin olunması gerekir.

20-01/10/tokii.jpg

Başvuru bittikten sonra şu mesaj ile karşılaşılacaktır: “************ numaralı başvurunuz değerlendirilmek üzere TOKİ tarafından kaydedilmiştir. Başvurunuzun durumunu "Başvuru Listesi" sayfasından takip edebilirsiniz. Değerlendirme sonucu kısa mesaj ile telefonunuza gönderilecektir.”

Bir diğer başvuru da T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve T.C. Halk Bankası A.Ş ’nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri aracılığı ile başvurular kabul edilecektir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN