TOKİ sonuçları | 2020 TOKİ 100 bin sosyal konut kura çekimi ne zaman yapılacak?

TOKİ sonuçları | 2020 TOKİ 100 bin sosyal konut kura çekimi ne zaman yapılacak?

Yeni yılla birlikte TOKİ Her Yıl 100 Bin Yeni Konut Projesi başvuruları devam ediyor. Başvuruların bitmesine sayılı günler kala gözler kura çekimlerinin ne zaman yapılacağına çevrildi. Peki, 2020 TOKİ 100 bin Sosyal Konut kura çekimleri ne zaman yapılacak. İşte, detaylar…

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 bin sosyal konut projesi kapsamında başvurular 16 Aralık 2019 tarihinde başlamıştı. Başvurularda sona yaklaşılırken kura çekimlerinin yapılacağı tarihi merak konusu oldu. İşte 2020 TOKİ sosyal konut projesine dair detaylar…

TOKİ 2020 KURA ÇEKİMLERİ NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanının açıkladığı TOKİ 100 bin sosyal konut projesi kapsamında başvurular 16 Aralık 2019 tarihi itibarıyla başlamıştı. Başvurularda sona yaklaşılırken kura çekimlerinin yapılacağı tarih için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Başvuruların bitmesini takip eden günlerde TOKİ tarafından belirlenecek bir tarihte kura çekimleri yapılacak ve hak sahibi vatandaşlar belirlenmiş olacak.

Kura çekim tarihleri ile ilgili henüz kesin bir tarih belirlenmiş değil. Ve bu yönde resmi bir açıklama da yapılmadı.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Yıl içerisinde yapılan 50 bin konut projesi kapsamında başvurular 19 Nisan’da sonlanmış ve kura çekimleri 3 Mayıs’ta yapılmıştı. Bu tarihe göre 2020 TOKİ 100 bin sosyal konut projesi kura çekimlerinin tahmini olarak Ocak ayı ortalarında yapılması bekleniyor. Bu tarih kesin olmayıp gecen dönemlere göre tahmini bir tarihtir.

20-01/01/100-bin-konutjpgg.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

• T.C. vatandaşı olmak,
• Proje il /ilçe sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet ediyor olmak ve proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,
• Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması gerekir ve kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması gerekmektedir. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç).
• Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması gerekmektedir. (İstanbul İli için 6.000 TL) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)
• Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecek.
• Başvuruları yapacakların 25 yaşını tamamlamış olmaları gerekir.
• Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimlerinde; Konutlar %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacak. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan “HAK SAHİPLİĞİ BELGESİ” ile projenin bulunduğu il sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belgeler istenecektir.
• Vefat eden emeklinin emekli olmayan eşi de başvuru yapabiliyor. ( Vefat eden emeklinin aylık maaşını alan dul kızları hariç)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN