2020 yılında emekliye yılbaşı ikramiyesi ne kadar yatacak? Emekliye yılbaşı ikramiyesi haberi

2020 yılında emekliye yılbaşı ikramiyesi ne kadar yatacak? Emekliye yılbaşı ikramiyesi haberi

Milyonlarca emeklinin gözü gelecek müjdeli haberde. 2020 yılına girerken emekliye yılbaşı ikramiyesi verilip verilmeyeceği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, dini bayramlarda verilen emekli ikramiyesi yılbaşında da verilecek mi? işte detaylar…

 

Yeni yıla saatler kala milyonlarca emeklinin gözü yeni yıl zammı ile birlikte verilecek emekli ikramiyesine çevrildi. Kurban ve Ramazan bayramlarında verilen emekli ikramiyesi yılbaşında da verilir mi soruları gündeme geldi. İşte, 2020 emekli ikramiyesi ile ilgili haberlerin detayları…

EMEKLİYE YILBAŞI İKRAMİYESİ ÖDENECEK Mİ?

Milyonlarca emeklinin gözü yetkililerden gelecek müjdeli habere çevrilmiş durumda. Her yıl Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri kapsamında 1000’er TL’lik ikramiye alan emekliler, yeni yılda emekli ikramiyesi ödemesi yapılacak mı merak ediyor.
Devlet yetkilileri tarafından yılbaşına özel bir emekli ikramiyesi dağıtılacağına dair bir açıklama yapmadı.

19-12/31/emekliye-ikramiyejpgg.jpg

2020 YILINDA EMEKLİYE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 2020 yılı zam oranları belirginleşmeye başlıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 2019’un ikinci yarısındaki enflasyon oranlarına göre zam miktarı da belli olacak. Temmuz ile Kasım enflasyonu 5.71 çıkmıştı. Buna göre yapılacak zam oranı tahminen 6.29 olacak. Bu da en düşük emekli maaşının 1.256 liraya kadar çıkabilecek.

Memur emeklilerine ise %4’ün üzerine enflasyon farkı da elenecek. %5’in üzerinde çıkan her enflasyon farkı zamma yansıtılacak.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Emeklilerin 2020 yılı Ocak zammının belli olmasına sayılı günler kaldı. Milyonlarca emeklinin zam oranlarını 3 Ocakta öğrenmesi bekleniyor. Ocak ayı içerisinde de zamlı maaşlarını alacaklar.

Zam oranlarının belirlenmesinde enflasyon oranları belirleyici olacak. Merkez Bankası’nın 2019’un ikinci yarısı enflasyon tahminlerine göre SSK ve Bağ-Kur zam oranı %6.29 olacak. Buna göre maaşlara 74,34 ile 370 lira arasında değişen oranlarda zam gelecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN